Bulvár-celeb

2023.08.16. 11:59

Találkozott már a Harrison Ford nevű kígyóval? Mostantól megtörténhet

Az amerikai filmsztár névadója lett egy nemrég felfedezett kígyófajtának.

MW

Fotó: AFP

A 40 centiméteres hüllő, amelyet egy nemzetközi kutatócsoport fedezett fel az Andokban még májusban, hivatalosan a Tachimenoides harrisonfordi nevet viseli.

A kígyókutatással foglalkozó Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság számolt be a felfedezésről, kiemelve, hogy a névadással a 81 éves színész természetvédelem iránti elkötelezettsége előtt tisztelegnek.

A Conservation International nonprofit szervezet által készített Nature Is Speaking című dokumentumfilm-sorozatban - amely különböző természeti egységeket mutat be ismert színészek narrációjával - az óceán Ford hangján szólal meg - írja a Tények.hu cikkében. 

A sárgásbarna színű, fekete foltokkal tarkított, barna hasú Tachimenoides harrisonfordi emberekre ártalmatlan, békés kígyófaj. 

Edgar Lehr német herpetológus, a felfedező kutatócsoport egyik tagja elárulta, hogy Harrison Ford értesült a névadásról, és elmondta, hogy az általa alakított Indiana Jones-szal szemben kedveli a kígyókat.

A tudós azt is elmondta: nem Harrison Ford az első, akiről állatfajt neveztek el, korábban egy békafajta kapta a világhírű brit természettudós Sir David Attenborough nevét.

 

Ezzel természetesen az állatokra igyekszünk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen sok állatfajta vár felfedezésre

- nyilatkozott a perui kutatócsoport vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!