zárlat oda-vissza

2018.07.12. 15:05

Oroszország meghosszabbította az élelmiszerembargót

Azokat az országokat szankcionálják, amelyek részt vesznek az orosz termékek bojkottjában.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az Oroszország ellen szankciókat meghirdető országokkal szembeni élelmiszer-embargó jövő év végéig szóló meghosszabbítását csütörtökön.

Az embargó 2019. december 31-éig tart, az orosz kormány utasítást kapott a végrehajtására és „szükség esetén javaslatot tehet módosítására” áll a hivatalos közlöny honlapján.

Oroszország, válaszul az ukrajnai beavatkozás miatt bevezetett nyugati szankciókra, 2014. augusztus 7-én hirdette meg az élelmiszerembargót, amelyet tavaly júniusban 2018. december 31-ig meghosszabbított.

A zárlat első körben az Egyesült Államokból, az Európai Unióból, Ausztráliából, Norvégiából és Kanadából származó termékekre terjedt ki.

2015-ben az embargót 2016. augusztus 5-ig meghosszabbították, és kiterjesztették a szankciókhoz csatlakozott Albániára, Montenegróra, Izlandra és Liechtensteinre, majd 2016. január 1-jével Ukrajnára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!