Növekedés

2019.04.07. 12:35

Lengyelországban és hazánkban is terjeszkedik az AAA Auto

Ötvenöt telephelyre bővítené jelenleg negyvennyolc telephelyből álló hálózatát év végéig az AAA Auto használtautó-kereskedő tulajdonosa, a cseh Aures Holding csoport. Április elején három új kereskedést nyitottak Lengyelországban és Magyarországon, és további kettő megnyitását tervezik Lengyelországban a következő hetekben.

Az elmúlt évben az AAA Auto rekordmennyiségű, mintegy 83 ezer autó eladásával büszkélkedhetett. A cég arra számít, hogy 2019 végére ez a szám eléri a százezret – adta hírül a V4 Agency.

- Ki akarjuk használni a lengyel piac gyors fejlődését, ahol a cégünk évről évre 53 százalékkal növekedett, és ebben az évben is jól haladunk. Idén Lengyelországban 16 ezer autó értékesítését tervezzük, ez megközelítené második legnagyobb piacunk, Szlovákia összes eladását – mondta Karolína Topolová, az Aures Holdings elnök-vezérigazgatója.

A cégvezető megjegyezte: lehet, hogy ezek a becslések kissé túlzónak tűnnek, lévén, hogy Lengyelországban a cégnek kevesebb telephelye van, mint Szlovákiában vagy Magyarországon, de figyelembe kell venni azt is, hogy Lengyelország esetében nagyobb piacról van szó. Hozzátette, az új telephelyek a lengyel Bielsko-Bialában, a magyar Miskolcon és a Budapest közeli Budaörsön nyílnak meg.

A nyilatkozatból kiderült, az eddig megnyitott új telephelyek nem befolyásolták jelentős mértékben az éves eladást. Az első negyedévben a csoport húszezer gépjárművet értékesített, azonban Lengyelországban az eladások az előző évhez képest 75 százalékkal növekedtek.

Borítókép: Egy alkalmazott tisztogatja egy eladó autó szélvédőjét egy prágai AAA Auto-kereskedésben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!