Krimi

2023.07.29. 07:00

Végiglopta Ausztriát a tonhalrajongó magyar tolvajnő

Képtelen volt ellenállni a konzerveknek, volt, hogy 40 darabbal próbált kereket oldani.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Valószínűleg bekerült a kriminalisztika történetébe az a magyar nő, aki extrém vágyainak engedve tonhalas konzervekre vadászott az osztrák hipermarketekben: több tucatnyit, nem ritkán negyvenet próbált alkalmanként kilopni a telekamerázott nagyáruházakból.

Először Bécsben lépett akcióba, rögtön lebukott. Következett Ebenfurth, itt is elfogták. A kudarc nem szegte kedvét, energiát nem sajnálva Badenben újra próbálkozott, de ez sem jött össze. Itt negyven konzervvel akart távozni. Stratégiát váltott, de azért gondolkodással most sem töltötte sokáig az időt. Csak méterekkel ment arrébb, az újabb üzletben is a halsorig jutott, a történet vége pedig ugyanaz. 

De van, aki örök optimista, a bukásokat is sikerként értékeli. Főhősünk is ilyen személyiség lehet, úgyhogy Mattersburgba is elballagott, itt már Nutellával is próbálkozott, hátha csak a tonhalon ül átok, de nem, aznap a Nutellán is átok ült, így megint lefülelték. 

Az üzlet biztonsági őrei elvezették és egy hátsó helyiségben arra kérték, szedjen elő mindent, ami még a zsebében van: és bizonyára már nem mondok újdonságot azzal, hogy biztos, ami biztos, néhány fűszerezett halkonzerv is előkerült. Végül összefutottak a szálak az osztrák rendőrségnél is, akik megunták a dolgot, és lecsukták T. Ritát, a tonhalfüggő tolvajnőt - írja cikkében a Bors.

Illusztráció: Shutterstock
Fotó: Studio Romantic

Eljött az eisenstadtban tartott tárgyalás napja. Rita rögtön fura belépővel kezdte: bocsánatot kért a dolgozó magyaroktól.

Nagy  szerencséjére később az ügyvédje vette át a szót, aki szerint csak két, hasnyálmirigy problémával, illetve vese- és májbántalmakkal küszködő gyermekének akart jót a lopásokkal. 

Ez az érv meghatotta a bíróságot: levették róla a bilincset, és hazaküldték Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!