A kultúra sikere

2019.01.05. 08:26

A New York-i Metropolitan Múzeum is látogatószám-rekordot döntött

2018-ban 7,4 millió látogatója volt az intézménynek.

A man looks at Dutch artist Johannes Vermeer's "Study of a Young Woman"(L) and "Young Woman with a Water Pitcher" during a press preview at The Metropolitan Museum of Art October 15, 2018 in New York, for "In Praise of Painting: Dutch Masterpieces at The Met" and "Celebrating Tintoretto: Portrait Paintings and Studio Drawings". (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

A múzeum 2017-hez képest 5,1 százalékkal több látogatót fogadott a Central Park és az Ötödik sugárút sarkán lévő fő épületében, valamint a Manhattanben lévő két másik bemutatótermében együttesen.

A The New York Times című lap elemzése szerint

a siker 2018 nagyszerű és nagyszabású kiállításainak köszönhető, köztük a divat és a katolikus vallás közötti kapcsolatokat feltáró vagy a brit David Hockney festő műveinek szentelt tárlatnak.

A pénteken nyilvánosságra hozott adatok szerint a múzeum látogatóinak 32 százaléka New York-i volt, 34 százalékuk az Egyesült Államok más vidékeiről érkezett, és 34 százalékuk volt külföldi turista. A legtöbb külföldi látogató Kínából érkezett.

Borítókép: látogató a New York-i Metropolitan Múzeum Vermeer-kiállításán.

Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!