Bruszt

2017.08.20. 19:21

A Chelsea nyerte a városi derbit

A címvédő Chelsea 2-1-re győzött az előző idényben ezüstérmes Tottenham Hotspur ideiglenes otthonában, a Wembley Stadionban az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi rangadóján.

London, 2017. augusztus 20. Marcos Alonso, a Chelsea játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Tottenham Hotspur ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2017. augusztus 20-i mérkõzésén a londoni Wembley Stadionban. (MTI/AP/Alastiar Grant)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alastiar Grant

Az első félidő első felében mindkét oldalon akadtak helyzetek, végül Marcos Alonso gyönyörű szabadrúgásgóljával szerzett vezetést az első fordulóban meglepetésre pont nélkül maradt Chelsea.

A bekapott gól után a Tottenham átvette a mérkőzés irányítását, sorozatosan dolgozta ki a helyzeteket, de vagy a kapufa, vagy Thibaut Courtois kapus rendre megakadályozta a hazaiakat az egyenlítésben.

A második játékrészben folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét a hazai együttes, míg a Chelsea egy gyors ellentámadás végén Willian-kapufával alakított ki veszélyt riválisa kapuja előtt.

A hajrában góllá érett a Tottenham fölénye: Christian Eriksen szabadrúgása után a csereként beállt Michy Batshuayi fejelte a saját kapujába a labdát.

A fordulatoknak nem volt vége, a 88. percben Marcos Alonso újabb gólt szerzett, ezzel a Chelsea mindhárom pontot elvitte a hazaiak ideiglenes otthonából, a Wembley Stadionból.

Premier League, 2. forduló:

Tottenham Hotspur-Chelsea 1-2 (0-1)

korábban:

Huddersfield-Newcastle United 1-0 (0-0)

szombaton játszották:

Swansea City-Manchester United 0-4 (0-1)

Bournemouth-Watford 0-2 (0-0)

Burnley-West Bromwich Albion 0-1 (0-0)

Leicester City-Brighton 2-0 (1-0)

Liverpool-Crystal Palace 1-0 (0-0)

Southampton-West Ham United 3-2 (2-1)

Stoke City-Arsenal 1-0 (0-0)

hétfőn játsszák:

Manchester City-Everton 21.00

(Borítókép: MTI / AP / Alastiar Grant)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában