Járvány

2021.03.03. 12:00

Pelé is megkapta az oltást

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Pelé, a világ egyik leghíresebb labdarúgója.

(FILES) In this file photo taken on April 02, 2019 Brazilian football legend Pele speaks during a meeting with Paris Saint-Germain (PSG) and France national football team forward Kylian Mbappe at the Hotel Lutetia in Paris. - Football king Pele, 80, was vaccinated on March 2, 2021 against Covid-19 in Brazil, in what he called "an unforgettable day". (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A 80 éves, háromszoros világbajnok egykori játékos ezt maga jelentette be a közösségi oldalán közép-európai idő szerint szerda hajnalban.

„A mai nap felejthetetlen – megkaptam a vakcinát” – írta a sportember az Instagramon. Pelé hozzátette, a világjárványnak nincs vége, így mindenkit továbbra is arra kér, mosson kezet, maradjon otthon, ha pedig ez nem lehetséges, viseljen maszkot és tartsa másoktól a kellő távolságot.

Brazíliában kedden negatív rekordot jelentő 1641 ember halt meg a vírusfertőzés okozta szövődményekben, így összesen már több mint 257 ezren veszítették életüket a pandémia nyomán. Ennél többen csak az Egyesült Államokban hunytak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában