AVFT

2018.02.01. 20:48

Szüneteltetnek egy francia segélyvonalat, mert annyi zaklatást jelentenek

Átmenetileg szüneteltetni kell egy szexuális zaklatásokkal kapcsolatos bejelentéseket fogadó segélyvonalat Franciaországban, mert a sok hívást már nem tudják kezelni.

A párizsi központú országos szervezet, az AVFT, amely olyan nőknek nyújt segítséget, akiket a munkahelyükön erőszak ér, arról számolt be, hogy a 2015-ös állapothoz képest mostanra megduplázódtak a segélyhívások. A sok panasznak már nem tudnak megfelelni, ezért egy időre szüneteltetik a vonalat, hogy foglalkozni tudjanak a már beérkezett hívásokkal.

Csütörtök óta erről tájékoztatja a segélyvonal hívóit egy hangautomata.

Az AVFT 1985 óta nyújt jogi segítséget az áldozatoknak. A hollywoodi Weinstein-botrány nyomán a szexuális zaklatás ellen és az áldozatok védelmében létrejött MeToo-mozgalom rövid idő alatt Európát is elérte, és Franciaországban is érezteti a hatását.

Az AVFT közleménye szerint jelentősen megnőtt a bejelentések száma. 2017-ben több mint 220 személy fordult segítségért hozzájuk, és az öttagú stáb már nem képes kezelni a panaszokat.

A szervezet kormányzati támogatást sürgetett, emlékeztetve arra, hogy 13 éve nem nőttek az állami forrásaik.

Az AVFT azt ígérte, hogy amilyen gyorsan lehet, újraindítják a segélyvonalat, azt azonban nem tudták megjósolni, hogy pontosan mennyi ideig szünetel a szolgáltatás.

Novemberben Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a szexizmus és a nők elleni szexuális erőszak felszámolására közösségi és iskolai oktatóprogramokat indítanak, egyúttal javítják az áldozatok rendőrségi támogatását. Az elnök javaslatot tett arra, hogy büntetendő legyen az utcai zaklatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában