Járvány

2020.03.19. 23:03

Nagy-Britannia részben kivonja csapatait Irakból

Azt nem árulták el, hány katonát érint a művelet.

A brit védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Washington vezette koalíció missziója a pandémia miatt amúgy is szünetel mintegy két hónapig.

Emellett felfüggesztették a NATO katonai kiképző misszióját is. A brit kormány az iraki biztonsági erők lecsökkent kiképzési igénye miatt úgy döntött, hogy kivonja katonai kontingensének egy részét Irakból.

„Nagy-Britannia kulcsfontosságú katonai személyzetet hagy Irakban, hogy ezzel biztosíthassa az iraki kormány és a nemzetközi koalíció támogatását, valamint a brit érdekek megfelelő érvényesülését” – áll Ben Wallace védelmi miniszter közleményében.

A védelmi tárca ugyanakkor biztonsági okokra hivatkozva nem közölte, hogy hány katona térhet vissza hazájába. Mindössze annyit tett hozzá, hogy a visszatérő katonákat máshová vezényelhetik át, esetleg segíthetik a koronavírus-járvány miatt érintett hozzátartozóikat.

A brit katonák 2014 óta vesznek részt az iraki biztonsági erők kiképzésében az Iszlám Állam terrorszervezet ellen alakult nemzetközi koalíció keretében. A missziót azonban a világjárvány miatt 60 napra felfüggesztették.

Nagy-Britanniában a kormány legfrissebb adatai szerint 3269-en fertőződtek meg a vírussal és 144-en hunytak el a betegség következtében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában