Ismeretlen repülő

2022.06.13. 12:26

Ismét riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit

A gripenek azért kaptak riasztást, mert egy Nagy-Britanniából érkező, Románia felé haladó, amerikai felségjelzésű repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

Kecskemét, 2019. december 17. A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkezõ Gripen vadászrepülõgépek 2019. december 17-én. A kecskeméti bázist a NATO biztonsági beruházási programja keretében, valamint a Modern városok program részeként vegyes - katonai és polgári - használatú repülõtérré fejlesztették. A fél évig tartó felújítás alatt a Magyar Légierõ 12 Gripenje Pápán állomásozott

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Június 13-án, hétfőn, a reggeli órákban kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei, mert egy Nagy-Britanniából érkező, Románia felé haladó, amerikai felségjelzésű repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

A Gripenek átkísérték a gépet a román légtérbe, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot az ottani polgári légiirányítással.

A géppár a feladat befejezését követően visszatért a kecskeméti bázisra.

Borítókép: A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkező Gripen vadászrepülőgépek 2019. december 17-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában