Tiltott kampányfinanszírozás

2023.04.21. 06:09

A baloldalhoz guruló dollárok több mint kétharmada Soros Györgytől származik

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a hazai ellenzékhez érkező külföldi pénzek nagy része mögött közvetve vagy közvetlenül az amerikai üzletember áll.

Soros György magyar származású amerikai üzletember

Fotó: AFP

A 2022-es guruló dollárok ügyében nyílt nyomozások indultak, a DatAdattal összefüggésben a rendőrség személyes adattal való visszaélés, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás miatt folytat eljárást. 

Az amerikai pénzek vonatkozásában emellett szintén a NAV rendelt el költségvetési csalás gyanújával nyomozást, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás miatt vizsgálódott. Utóbbi nyomozást később átvette az adóhatóság – idézi fel a Magyar Nemzet

Már korábban is számos jel mutatott a Soros-féle finanszírozás irányába. Így például 

2022. március 26-án, azaz mindössze néhány nappal az április 3-ai választás előtt a milliárdos spekuláns fia, Alexander Soros még a Twitter-oldalán is közzétette a guruló dollárok botránya mögött álló Action for Democracy szervezet egyik reklámját. 

Emlékezetes, hogy ezt a felhívást a New York-i Times Square-en is kivetítették, ráadásul a Twitterre maga Alexander Soros is kiírta az akció mottóját: „Segíts a magyaroknak választani.” 

Ráadásul Kati Marton, a pénzgyűjtés egyik szervezője Soros Györggyel és fiával vállaltan szoros kapcsolatot ápol, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít.

Mindezeken túlmenően a Magyar Nemzet azt is feltárta, hogy az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt néhány nappal Korányi Dávid is részt vett egy konferencián Münchenben, ahol ott volt Alex Soros, a milliárdos üzletember, Soros György fia. 

Jóllehet Márki-Zayék visszatérően mikroadományokról beszéltek, valójában számos bizonyíték mutatott jó ideje az ellenkező irányba. Így például az, hogy bár az Action for Democracy nevű szervezet éppenhogy csak létrejött, szinte azonnal százmilliókkal támogatta a baloldal kampányát. 

Később Rákay Philip egy összefoglaló videóban szintén cáfolta a mikroadományok legendáját.

Végül, de nem utolsósorban, 2023. január végén arról írt az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György a kizárólag az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy a magyarországi dollárbaloldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével. 

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában