CPAC Hungary 2023

2023.05.04. 09:07

Kari Lake: Orbán Viktor és kormánya az állampolgárok, a családok, a gyermekek érdekét képviseli

Kari Lake amerikai kormányzójelölt a CPAC Hungary eseménysorozatra érkezett Magyarországra. A Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy hazánk előtt fényes jövő áll, és Európa többi országának példát kellene vennie Magyarországról.

Kari Lake arizonai republikánus kormányzójelölt támogatóihoz beszél Scottdale-ben 2022. november 8-án, a félidős kongresszusi és helyi választások estéjén

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Etienne Laurent

"Magyarország csodálatos hely, ám odahaza a média mégis előszeretettel támadja Orbán Viktort. Noha nem régóta vagyok politikus – mintegy harmincéves újságírói múltamat hagytam hátra –, azt már ilyen rövid idő alatt megtanultam, hogy akit a globalista média támad, az gyakran valójában valami egészen jót igyekszik elérni. Amikor elkezdtem utánanézni a magyar miniszterelnök munkásságának, rájöttem, hogy valami hasonlót próbál megvalósítani, mint amit Donald Trump tett, vagyis az ország érdekeit helyezi előtérbe" - fogalmazott Kari Lake a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A kormányzójelölt kifejtette, meglátása szerint a globalista állásponttal szemben Orbán Viktor és kormánya az állampolgárok, a családok, a gyermekek érdekét képviseli. 

Azzal, hogy ellátogattam Magyarországra, testközelből láthatom, ahogy ezek a törvények működnek. Gyerekek és családok önfeledten sétálnak az utcákon, ami szülőként fantasztikus érzés, de ezt sok amerikai városban már nem látni. Sőt, gyakran a fiatal pároknak már a házasodás és a gyermekvállalás is komoly nehézségekbe ütközik.

"Éppen ezért örülök, hogy a magyar kormány erre itt lehetőséget biztosít, és olyan környezetet hozott létre, ahol könnyebb gyermeket vállalni és felnevelni. Az önök országa előtt fényes jövő áll, Európa többi országának példát kellene vennie Magyarországról - hangsúlyozta.

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban arról beszélt, bátor lépés volt Orbán Viktortól, amikor felkínálta Budapestet egy béketárgyalás helyszínéül. 

A háborúba sodródás biztosan nem az, amit tennünk kellene. Vlagyimir Putyint és Volodimir Zelenszkijt tárgyalóasztalhoz kellene ültetni, és lehetőséget kellene találni a konfliktus azonnali rendezésére.

Hozzátette, de mivel a jelenlegi amerikai elnök ezer szállal kötődik az ukránokhoz az igencsak megkérdőjelezhető üzleteivel, nem bízik abban, hogy Joe Biden Amerika szempontjából helyes döntést hozna.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában