Városvezetés

2023.07.20. 14:05

A saját fizetésükön persze nem spórolnak – reakciók arra, hogy Karácsony csődbe vitte Budapestet (videó)

Arról kérdezték a fővárosiakat, hogy min kéne spórolni a városvezetésnek, miután gyakorlatilag csődbe vitték Budapestet.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Karácsony Gergely – mint minden évben eddig – idén is bejelentette a csődhelyzetet, az augusztust sem kellett megvárni, már most hitelből működik a főváros. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez Budapest számára mit jelent, hiszen valameddig elüzemel Budapest a bankok pénzén. Az viszont kiderült, hogy a főpolgármester a fontos költségvetési számokkal sincs tisztában. Már csak emiatt is felmerül a kérdés: akkor az elmúlt négy évet hogyan kormányozta ilyen tájékozatlanul? 

Mint ismert, Tarlós István több mint 200 milliárdos plusszal adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, aki kevesebb mint négy év alatt csődbe vitte a fővárost. 

A Metropol megkérdezte a budapestieket, milyen spórolásra számítanak a baloldali városvezetés részéről. 

Hát az biztos, hogy kevesebbet takaríttatnának, pedig már így is gáz a helyzet. Ők azon nem spórolnának, amin én szeretném. A saját fizetésükön

– mondta egy budapesti a Metropol azon kérdésre, hogy szerinte Karácsony Gergelyék min spórolnak majd a kialakult csődhelyzet miatt.

Szerintem csak minden harmadik lámpa fog égni a közterületeken

 – mondta egy fővárosi lakos. Egy másik szerint, a közvécéken biztosan spórol majd a Városháza, de újabb hitelt is felvesz. Volt, aki úgy vélte, hogy elsősorban az utcán dolgozók isszák meg a levét annak, hogy Karácsonyék rosszul gazdálkodnak: „Azokon, akik az utcán dolgoznak, például sepregetnek. Le fogják csökkenteni a fizetésüket”. Más az autósok megadóztatására számít, őket úgyis utálja a főpolgármester, és úgy véli, ritkítani fogják a tömegközlekedési járatokat. Volt, aki csak annyit mondott: „Nem tudom, hogyan fogunk kimászni a sz…rból”.

A Metropol videója itt nézhető meg: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában