Megdöbbentő válasz érkezett

2023.07.30. 14:23

Felháborító: lefestették a települések magyar nevét az útjelző táblákon

Kétnyelvű útjelző táblákat csúfítottak el ismeretlen tettesek a Kovászna megyei Bodzafordulón - számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

A lefestett útjelző tábla

Forrás: Facebook

Minderről bejelentést tett a bodzafordulói polgármester, Radu Urda a megyei prefektúránál, onnan viszont egészen megdöbbentő válasz érkezett

- írja a lap.

Azt írták, hogy az érintett kereszteződésnél felszerelt táblákat nem a törvénynek megfelelően helyezték el. Az indoklás szerint „a törvény értelmében csak a település be- és kijáratánál lévő helységnévtáblákat lehet két nyelven feliratozni”. 

A polgármester minderről egy Facebook-bejegyzést tett közzé, ebben leírta a prefektúra válaszát. Ebben kifejtették, hogy azt is megállapították, mivel Bodzafordulón a magyar lakosság aránya csupán 0,34 százalék, ami a kétnyelvű táblák kötelező felszereléséhez szükséges 20 százalékos küszöbérték alatt van, tehát sehova sem kell magyar tábla – számolt be a Főtér.ro.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában