Érzékenyítés

2023.08.06. 09:00

Az LMBTQ-ideológia iskolai terjedése ellen fogtak össze a muszlimok és a keresztények (videó)

Nem először fognak össze a különböző vallású emberek, hogy tiltakozzanak a nemi ideológiát oktató tanterv ellen, amelyet nem tartanak megfelelőnek a kanadai iskolákban. A szülők már többször szerveztek demonstrációt, azonban a múlt hónapban ellentüntetőkkel találkoztak, akik szivárványos és a transz-közösséget jelképező zászlókkal készültek és arra szólították fel a szülőket, “hagyják békén a queer gyerekeket”.

MW

Forrás: Twitter-videó

Az iskolatanácsi viták szerves részévé vált a vita a genderidológia megjelenése miatt a tananyagban, és ez már nem csak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában is megfigyelhető – írja a V4NA a Fox Newsra és a The Toronto Starra hivatkozva.

Kanadában ráadásul a hidzsábot viselő szülők együtt tiltakoznak a pólójukon bibliai idézeteket hordó szülőkkel.

Amikor 22 évvel ezelőtt idejöttem, a keresztények voltak többségben, én pedig muszlim voltam

 – mondta Aziz Wadya, egy egyiptomi bevándorló, az LMBTQ+ ideológiai terjeszkedését bíráló muszlimok egyike a lapnak. Wadya kiemelte:

Akkor nem erőltették ránk, hogy a gyerekemet kereszténységre tanítsák. Tiszteletben tartották az identitásomat, még akkor is, ha ők voltak többségben. Most a lakosság kevesebb mint egy százaléka erőlteti a napirendjét mindannyiunkra

– tette hozzá.

A szülők már többször szerveztek tiltakozást, június 17-én Calgary belvárosában azonban ellentüntetőkkel találkoztak, akik szivárványos és a transz-közösséget jelképező zászlókkal készültek és arra szólították fel a szülőket, “hagyják békén a queer gyerekeket”.

Az Egyesült Államokban kibontakozott vitákhoz hasonlóan a tiltakozások mögött az áll, hogy egyre több szülő aggódik amiatt, hogy az iskolák túlságosan is összpontosítanak a LMBTQ-témákra, szexuális tartalmú oktatást tartanak, és LMBTQ témájú rendezvényeket, például drag queen mesedélutánt.

 

Annyira örülök, hogy össze tudunk fogni ebben a kérdésben

– mondta az egyik keresztény szülő, Joe Schellenberg utalva arra, hogy csoportjuk együttműködik a muszlim szülőkkel.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben, és a jobboldalt hibáztatta, amely szerinte félretájékoztatja a szülőket arról, hogy valójában mi folyik az iskolákban. 

A legtöbb iskolában azonban a szülőknek nem engedélyezték, hogy gyerekük felmentést kapjon a LMBTQ-oktatás alól, z egyik muszlim szülő ezért úgy döntött, hogy inkább magántanulók lesznek a gyerekei. 

Az is kiderült, hogy több diák inkább ellóg az iskolából, hogy elkerülje a kötelező tanórákat és Pride-rendezvényeket. Emiatt azonban egy tanár kritizálta őket, mondván, nekik is meg kell adniuk a tiszteletet másoknak, ahogy ők is elvárják a tiszteletet és elfogadást másoktól.

Muszlimok egy csoportja júniusban, a Pride-hónap idején Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hivatala előtt is összegyűlt, hogy tiltakozzon az LMBTQ-indoktrináció és a kanadai zászlók szivárványos “Pride” zászlókra cserélése ellen a kormányzati épületeken. Egy, a Twitteren közzétett videón hallható, ahogy a tüntetők azt skandálják, hogy „hagyják békén a gyerekeinket”, és hogy “a zászlónak mennie kell”, miközben az épület oldalán lévő Pride zászlóra mutattak.

Az egyik tüntető azt mondja, hogy a kanadai miniszterelnök hivatalán a kanadai zászlónak kellene lennie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában