Merénylet

2023.08.18. 19:50

„Különleges” ajándékkal készült Trumpnak, 22 éves börtönbüntetést kapott érte

Vádalkuban bűnösnek vallotta magát az a francia–kanadai kettős állampolgár, aki meg akarta mérgezni az Egyesült Államok korábbi elnökét, Donald Trumpot. A nő otthon készített, ricinnel megtöltött leveleket küldött az akkori amerikai elnöknek a Fehér Házba, de rajta kívül még nyolc texasi bűnüldözőt is meg akart ölni – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök kampányrendezvényén az Iowa állambeli Des Moinesben 2023. augusztus 13-án

Fotó: Alex Wroblewski

Az elkövető, Pascale Ceceile Veronique Ferrier a fenyegető leveleket 2020-ban küldte − ismerte el vádalkujában. A ricint québeci otthonában készítette, és onnan is adta fel a borítékokat. Üzeneteket is mellékelt a méreg mellé, amikben „különleges ajándékként” hivatkozik rá, és azt is írta, hogyha nem működik, akkor talál majd jobb receptet egy jobb méreghez. Azonban arról is írt, hogy fegyvert kéne inkább használnia, és ahogy teheti, Amerikába megy majd.  

A miértekre is választ adott a levelekben, miszerint úgy gondolta, hogy Trump elpusztítja Amerikát,

és nem akarja, hogy az amerikai rokonai szenvedjenek a következő négy évben a kormányzása alatt. Ezek mellett pedig felszólította a politikust, hogy lépjen vissza a választásoktól.  

A nőt végül az amerikai határon fogták el, amikor csőre töltött pisztollyal és rengeteg lőszerrel a táskájában igazoltatták. A határőröknek akkor bevallotta, hogy az FBI már keresi a levelek miatt.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában