Felmérés

2023.08.25. 07:13

Nézőpont Intézet: akár 4,5 millió magyar láthatta a tűzijátékot

Több mint három és fél millió felnőtt magyar és legalább egy millió gyermek látta valamilyen formában az ünnepi műsort.

MW

Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Balra a Parlament

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Akár 4,5 millió magyar láthatta augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzethez eljuttatott közvélemény-kutatásából. 

 

A felmérés szerint 

a felnőtt magyar népesség 5 százaléka tekintette meg személyesen, 24 százaléka pedig televíziós közvetítésen keresztül a budapesti tűzijátékot augusztus 20-án, további 16 százaléka pedig megtekintette a közvetítés egy részét. 

Fővárosi program lévén nem meglepő a budapestiek érdeklődése: a tűzijátékot megtekintő felnőtt magyarok ötödét a budapestiek jelentették, közülük több mint 200 ezren nézték meg személyesen az ünnepi eseményt. 

Ez azt jelenti, hogy összesen legalább 3,5 millió felnőtt magyar látta augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot valamilyen formában. A teljes magyar nézőközönség száma azonban ennél is magasabb lehet, hiszen a kutatás a 18 éven felüli magyarok körében készült, így a Nézőpont Intézet szerint összességében tehát legalább további 1 millió gyermek számára okozhatott örömet a tűzijáték.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában