Sajtószabadság

2023.09.14. 20:00

Menczer Tamás és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is megszólalt a vízumbotrány miatt

A szövetség aggasztónak nevezte, hogy a sajtószabadságot kiemelten kezelő USA nagykövetsége megtagadta egy újságíróként is aktív diplomata beutazását – írja a Mandiner. Menczer Tamás közösségi oldalán reagált az esetre.

MW

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Sportújságírók Szövetsége közleményben reagált arra, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta a diplomatavízumot Szöllősi Györgytől. 

A szövetség szerint Szöllősi évtizedek óta képviseli Magyarországot a nemzetközi sportdiplomáciában, ez alkalommal pedig azért utazott volna az Egyesült Államokba, hogy a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére, a KKM delegáltjaként megnyissa az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáját, a 25. Árpád-kupát. 

A nagykövetség visszautasítása különösen rossz üzenetet hordoz annak ismeretében, hogy egy újságíróként is aktív diplomata beutazását tagadta meg a sajtószabadságot mindig kiemelten kezelő Egyesült Államok nevében, ezt aggasztónak, sőt elfogadhatatlannak tarjuk és visszautasítjuk

– írják a közleményben. 

„Kitiltás. Avagy sajtószabadság, ahogy az amerikai demokraták értelmezik...” – írta facebook oldalán Menczer Tamás külügyi államtitkár, aki videóüzenetben reagált a Nemzeti Sport főszerkesztőjével szemben alkalmazott eljárásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában