Veszélyes helyzet

2023.10.10. 12:43

A Fidesz–KDNP továbbra is ellenzi a migránsok betelepítését

A migránsok hajlandóak minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy bejussanak Magyarország területére – ismertette Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben.

MW

Migránsok gyalogolnak Horgos felé a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Folyamatosan egyre aggasztóbb hírek érkeznek a szerb határról. Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk lövöldözésről vagy más erőszakos cselekményről – fogalmazott Kontrát Károly a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője közölte, hogy felfegyverzett migránsbandák vadásznak egymásra a Szabadka környéki erdőkben, ezzel rettegésben tartva a helyi lakosokat, továbbá a rendőrökre támadó embercsempészek veszélyeztetik a közbiztonságot a déli határ mindkét oldalán.

Köszönjük a határainkat védő rendőreink és határvadászaink szolgálatát

– hangsúlyozta a politikus.

Mint mondta, egyre több az illegális határátlépési kísérlet, az elmúlt hetekben pedig olyan pontra jutott a helyzet, ami még veszélyesebb szintet jelent. Felhívta a figyelmet, hogy a határ szerb oldalán automata fegyverekből nyitottak tüzet a határt védő magyar és szerb rendőrökre.

Egyértelművé vált, hogy a migránsok hajlandóak minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy bejussanak Magyarország területére – rögzítette Kontrát Károly. Szót ejtett arról is, hogy a közeljövőben bizottsági szintű találkozót terveznek a szerb nemzetgyűlés tagjaival, hogy áttekintsék azokat a közös lehetőségeket, amelyekkel enyhíteni lehetne a déli határra nehezedő migrációs nyomáson.

A Fidesz–KDNP továbbra is ellenzi a migránsok betelepítését

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese válaszában közölte: korábban Gyurcsány Ferenc aláírásgyűjtést kezdeményezett a migránskvóták mellett. Emlékeztetett, hogy az MSZP-s Kunhalmi Ágnes korábban álproblémának nevezte a migrációt, Vona Gábor hatalmas bukásnak nevezte a déli határt védő kerítést, Karácsony Gergely pedig azt mondta, hogy semmiképp se építsék meg a kerítést.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Nemzeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában