Összefüggések

2023.10.01. 14:18

A szlovákok azonosulnak az orbáni politikával, ezért is választották Ficót (videó)

Mi köze Orbán Viktornak Robert Fico győzelméhez – erre a kérdésre válaszolt Papp Sándor publicista a Hír Tv Híradójában .

MW

Robert Fico és Orbán Viktor

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Robert Fico szembement az ukrán elnökkel, Zelenszkijjel, hiszen kijelentette, Pozsony nem fog több fegyvert szállítani Ukrajnának. Erre reagált Papp Sándor. 

Szlovákiában Orbán Viktor magyar miniszterelnök népszerűsége több mint 80 százalékos, vagyis a szlovákok azonosulnak az orbáni politikával, ezért is választották Ficót, ezért is nyert magasan Fico pártja, mert látják a V4-es együttműködés lehetőségét, látják azt, hogy közösen kell összefogni Brüsszellel vagy Washingtonnal szemben

– mondta Robert Fico választási győzelmének "titkáról" a publicista. 

Úgy vélekedett, hogy a Szövetség "harmatgyenge volt", meglátása szerint elhibázott kampányt folytatott, „aszfaltot és betont” ígért a választóknak, utakat, amelyek az önkormányzatok dolga, nem pedig a nagypolitikáé, és olyan kardinális témákban, mint a genderterror, a migránskérdés és az ukrajnai fegyverszállítások ügye nem nyilvánult meg.

Amint arról beszámoltunk, 94,6 százalékos feldolgozottsága mellett Robert Fico pártja, az Smer-SD a megszerzett voksok 23,6 százalékával nyerte az előrehozott szlovák parlamenti választást. A Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.

A publicistával készült beszélgetést itt tudja megnézni:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában