Illegális bevándorlás

2023.10.19. 18:37

Szlovénia szombattól határellenőrzést vezet be a horvát és a magyar határon

A szlovén kormány csütörtöki ülésén határozott arról, hogy október 21-től legalább tíz napig határellenőrzést vezet be a horvát és a magyar határon - jelentette a szlovén közszolgálati televízió.

MW

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt bevezetett határellenőrzésen rendőrök ellenőriznek egy beérkező autót a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelynél 2020. március 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A döntés azt követően született, hogy Olaszország a megváltozott európai és közel-keleti helyzet miatt biztonsági okokból szintén szombattól hasonló intézkedést jelentette be a szlovén határon. 

A részleteket Bostjan Poklukar belügyminiszter csütörtökön Luxemburgban ismerteti, ahol az uniós belügyminiszterek találkozóján vesz részt. 

A tárcavezető a szlovén lépésről tájékoztatta magyar és horvát kollégáját is. 

A csütörtöki kormányülés előtt a terrorizmus elleni küzdelemmel foglalkozó tárcaközi munkacsoport alacsonyról közepesre emelte Szlovéniában a terrorfenyegetettség szintjét. 

A testület közlése szerint erre "az Európában és a Közel-Keleten jelenleg fennálló fokozott biztonsági helyzet és a terrorcselekmények elkövetésére irányuló felhívások miatt" volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában