Vlog

2023.11.04. 13:44

Bayer Zsolt a londoni diktatúráról beszélt új videójában

Bayer Zsolt ismét egy videós blogbejegyzéssel készült, amiben az Angliában uralkodó diktatórikus állapotokról beszélt.

MW

Bayer Zsolt író, újságíró, mûsorvezető

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A minap egy egyszerű londoni munkásember kinézett az ablakán, körbepillantott, majd írt egy inkább elkeseredett, mint felháborodott blogbejegyzést, Facebook-bejegyzést, amelyben kifogásolta és felháborodásának adott hangot, amiért az összes szomszédjának az ablakában palesztin zászló van kitéve. Gondolná az ember, egy demokráciában ennek semmilyen következménye nincs.

Mert hogy nem is lehet. Nem így Londonban ! A Facebook-bejegyzését követően két óra múlva megjelent a lakásán kettő darab egyenruhás rendőr, bilincsbe verték – ott, a lakásán –, letartóztatták és elhurcolták. Itt tart ma Anglia, a Nyugat és a demokrácia.

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy naponta hallgatjuk meg különböző brüsszeli idiótáktól, döntéshozóktól, EP-képviselőktől, naponta írja meg a mainstream nyugati sajtó, hogy Magyarországon diktatúra tombol, de legalábbis egy olyan autoriter rezsim van, amely megfojtja a szólásszabadságot, nincs szabad sajtó. Szóval idehaza minden szörnyű.

Bezzeg Nyugaton a demokrácia csodálatos.

Ám ha nemtetszésednek adsz hangot, hogy minden szomszédod ablakában palesztin zászló van, akkor a lakásodon bilincsbe vernek és letartóztatnak.”

Kérdezem én, ha Magyarországon diktatúra van, akkor mégis mi van ma Angliában?

– teszi fel a kérdést Bayer Zsolt videós blogbejegyzése végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában