Kritika

2023.11.20. 21:33

Kovács Zoltán: Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen

Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen, és mindent megtesz a magyar emberek elhallgattatásáért – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X közösségi oldalon hétfőn.

MW

Kovács Zoltán szerint Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen, és mindent megtesz a magyar emberek elhallgattatásáért

Forrás: Kovács Zoltán / Facebook

Kovács Zoltán bejegyzésében az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer hétfői kijelentéseire reagált, amely szerint a magyar kormánynak a nemzeti konzultációval kapcsolatosan az uniós testületet érintő állításai „teljesen valótlanok”.

Az államtitkár közölte, azt kell mondania Eric Mamer nyilatkozatára, hogy: 

Brüsszel migránsokat akar betelepíteni Magyarországra, Brüsszel több pénzt és több fegyvert akar adni Ukrajnának, el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és a rezsicsökkentést, a kamatok befagyasztásáról szóló rendelkezéseket és az extraprofitadót. 

Ezek mellett brüsszeli és más, tengerentúli pénzzel befolyásolni akarja a magyar politikát, továbbá be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.

Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek

– tette hozzá üzenetében Kovács Zoltán.

Eric Mamer, az Európai Bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva egyebek mellett közölte: Ursula von der Leyen elnököt „nyugtalansággal töltötte el”, amikor meglátta arcát a magyar nemzeti konzultáció plakátján. Ugyanakkor teljes mértékben bízik abban, hogy a magyar közvélemény objektív és tényszerű információk alapján ítéli meg a brüsszeli testület tevékenységét.

Felkérünk minden magyar állampolgárt, aki tájékozódni szeretne az uniós politikákról, hogy saját véleménye kialakítása érdekében tekintse át az uniós információs forrásokat

– fogalmazott az Európai Bizottság vezető szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában