Döntés

2024.02.06. 11:02

A nyugállományba vonuló pedagógusok is kapnak fizetésemelést

Pintér Sándor szerint méltatlan helyzetbe kerültek azok a pedagógusok, akik 2023. szeptember 15. és 2023. december 31. között nyugdíjba vonulásuk okán megkezdték felmentési idejük letöltését, így jogviszonyuk nem alakult át, ezért fizetésemelésben nem részesülhettek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: stockfour

A nyugállományba vonuló pedagógusok is kapnak fizetésemelést – közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.

Azt írták: a belügyminiszter álláspontja szerint méltatlan helyzetbe kerültek azok a pedagógusok, akik 2023. szeptember 15. és 2023. december 31. között nyugdíjba vonulásuk okán megkezdték felmentési idejük letöltését, így jogviszonyuk nem alakult át. Ezért az új jogviszony szerinti új illetmények megállapítása rájuk nem vonatkozott, ezen a jogcímen fizetésemelésben nem részesülhettek.

A miniszter döntése alapján a munkáltatóknak január elsejétől egyoldalú kötelezettségvállalással biztosítaniuk kell a pedagógus I., a pedagógus II. vagy a mesterpedagógus fokozatban az adott sáv alsó értékének megfelelő összegű, de legalább 10 százalék mértékű fizetésemelést az érintett 389 pedagógusnak.

Tudatták azt is, hogy az érintetteket a tankerületek tájékoztatták a miniszter döntéséről.

Zsigó Róbert: a napokban érkezik a 13. havi nyugdíj

A gazdasági nehézségek ellenére a kormánypártok megvédik a 13. havi nyugdíjat, ami a napokban meg is érkezik a nyugdíjasokhoz – mondta a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Zsigó Róbert azt mondta, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók nehéz időket hoztak egész Európában, ennek ellenére a nemzeti kormány és a Fidesz–KDNP továbbra is megbecsüli a nyugdíjasokat, és ragaszkodik ahhoz, hogy visszaadja mindazt, amit a „dollárbaloldal” a kormányzása alatt elvett tőlük.

„Amikor a baloldal a rossz kormányzásának következtében nehéz helyzetbe került, azonnal a legkiszolgáltatottabbakon, azaz az időseken akart spórolni, ezért elvette tőlük a 13. havi nyugdíjat. Ezzel szemben a Fidesz és a KDNP 2022-ben sikeresen visszaépítette a 13. havi nyugdíjat, amit a mai, háborús időkben is megkapnak az idős emberek. Ezzel visszaadtuk azt, amit Gyurcsányék egyszer már elvettek tőlük” – fogalmazott Zsigó Róbert.

Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP továbbra is kiáll azok mellett, akik egykor aktívan vettek részt Magyarország építésében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában