Az Igazság órája

2024.02.18. 10:23

Tegyük újra naggyá Magyarországot és Európát! (videó)

Hazánk politikai stabilitása és a magyar gazdaság szilárd alapjai lehetővé teszik, hogy egy regionális középhatalommá váljunk – hangzott el az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bár a COVID, az orosz-ukrán háború nyomán kialakult helyzet kizökkentették a megvalósítását, de a kormánynak van egy ma is érvényes stratégiája 

– mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, Orbán Viktor miniszterelnök országértékelő beszéde kapcsán. 

Az AK vezető elemzője kifejtette: a stratégia tiszta, 

regionális középhatalommá kell válnia hazánknak. 

Az ország méretei nem predesztinálnak bennünket erre, viszont a politikai stabilitás, a gazdaság biztos lábakon állása lehető teszik ezt. 

A beszédben az a vízió is előjött, amit a kormányfő MEGÁ-nak nevezett, azaz a MAGA (Make America Great Again – Tegyük újra naggyá Amerikát) mintájára: Make Europe Great Again – Tegyük újra naggyá Európát! – jegyezte meg Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. – Legyen már ez európaiként a célunk, ne kiszolgáljunk valakit, ne a perifériára sodródjunk. Ne csak eszköz legyünk, hogy Ukrajna harcoljon az utolsó ukránig, és ezt az európaiak finanszírozzák az utolsó eurócentjükig, ahogy ezt az amerikai baloldal elvárja – fejtette ki. 

– Németországban – és Magyarországon is a rendszerváltás után – a szociális piacgazdaság volt az egyik hívószó, ezt tűzték ki célul – emlékeztetett Pindroch Tamás. A szociális piacgazdaságból a szociális kikerült Nyugat-Európában, maradt a piacgazdaság, aminek mindent alá kell rendelni, például az emberek szociális helyzetét is. A választók rezsiköltségei senkit nem érdekelnek, csak a befektetők érdekei számítanak mindenek felett – tette hozzá az AK vezető elemzője. 

A pénteki civilnek nevezett demontrációval kapcsolatban Zila János elmondta: a baloldali pártok megpróbáltak a kegyelmi ügyre rákapaszkodni, de nem sikerült nekik, senki nem ment el a tüntetéseikre. 

– Megakadt a szekér, elő a szekértolókkal! – jegyezte meg. – Azért mondom, hogy szekértolók, mert ezek az emberek Osváth Zsolttól Gulyás Mártonon keresztül Pottyondy Edináig máson sem munkálkodtak a 2022-es választások előtt, mint hogy kampányoljanak a baloldal mellett – hangsúlyozta az elemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában