SPORTELISMERÉS

2017.11.17. 19:34

Díjeső Gyöngyösön: 38 országos érmest köszönthettek

Százhuszonkét tanulót és mintegy harminc testnevelő tanárt, edzőt köszöntöttek tegnap a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület (HMDSZSE) diákolimpiai díjátadóján.

Bódi Csaba

A gyöngyösi Mátra Múzeum azért is szolgált különleges helyszínként, mert az eddigi hat díjátadó mindegyikét Egerben tartották. Mivel azonban a helyi önkormányzat társszervezőként vállalt főszerepet, így a létesítmény szinte adta magát előkelő otthonként.

Bíró Csaba főszervezőként értékelte az évet Fotó: Czímer Tamás

– Fontosnak gondoljuk, hogy külön ünnepségen díjazzuk azokat a diákolimpikonokat és felkészítő tanáraikat, akik a 2016/2017-es tanévben kiemelkedő eredményeket értek el a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeken – fogalmazott Bíró Csaba, HMDSZSE elnöke. – Azokat köszöntjük, akik az országos döntőkőn érmesként zártak. Százhuszonkét tanulót és mintegy harminc testnevelő tanárt, edzőt jutalmazunk.

A 2016/2017-es tanévben megyénk tanulói 11 bajnoki címet, 15 ezüstérmet, és 12 bronzérmet szereztek a diákolimpiai döntőkön. A sportágak közül atlétikában, úszásban, tornában, kispályás floorballban és kézilabdában, továbbá a Kisiskolák Diákolimpiáján voltak eredményesek. A legtöbb kiváló teljesítmény az egri iskolákhoz kötődik, de remekeltek hevesi, hatvani és gyöngyösi intézmények tanulói is .

Külön öröm, hogy a több kistelepülés gyermekei is eljutottak az ország legjobbjai közé, így például a gyöngyössolymosiak kézilabdában, az átányiak, a nagyrédeiek, és a gyöngyöshalásziak a Kisiskolák Diákolimpia Országos Döntő résztvevőiként élhettek át felejthetetlen pillanatokat.

Sokat tettek a megye diáksportjáért

Hagyománynak számít, hogy ezen az ünnepségen találnak méltó gazdára a Heves Megye Diáksportjáért elnevezésű kitüntetés díjai. Ebben az évben három testnevelő érdemelte ki a címet. Fejes Péter, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, Molnár Erika Eszter, az Egri Dobó István Gimnázium és Szabó József, a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola pedagógusaként fogadhatta neki kijáró gratulációkat. Ahhoz aligha fér kétség, hogy valamennyien teljes joggal részesültek az elismerésben.

Fejes Péter, Molnár Erika Eszter és Szabó József Fotó: Czímer Tamás

Gyöngyös társszervezőként segített

A rendezvény megszervezésében jelentős segítséget nyújtott a Gyöngyös város önkormányzata és Hiesz György polgármester. Az esemény ragját jelzi, hogy elfogadta a meghívást Horváth László országgyűlési képviselő, Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója, Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, a megyei tankerületi igazgatók és az eredményt elért települések polgármesterei is jelen voltak.

Hiesz György házigazdaként köszöntötte a megjelenteket Fotó: Czímer Tamás

A díjazottak névsora: LETÖLTÉS

Bódi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában