Hirdetés

2024.03.07. 12:38

Építőipari állást keresel Dunaújvárosban? Ezekben a pozíciókban nyílhat lehetőséged az elhelyezkedésre!

Az építőipar ugyan látott már szebb napokat, ennek ellenére még mindig megéri figyelemmel kísérni az álláskínálatot, hisz az ilyesfajta hirdetések továbbra sem ritkák az egyes állásportálok felületein. Egyebek mellett akár Dunaújvárosban is adódhat lehetőség az elhelyezkedésre, például a következőkben bemutatott pozíciókban is!

PR cikk

Építőipari segédmunkás

A különböző dunaújvárosi építőipari segédmunkák az egyik legkönnyebben elérhető építőipari munkának számítanak. Ezen pozíciók természetesen Dunaújváros vonatkozásában is előfordulhatnak, megjelenésükre többek között a város álláspiacával foglalkozó DunaujvarosAllas.hu kínálatában is volt példa.

Előnyük, hogy jellemzően semmilyen előzetes szaktudást vagy képzettséget nem igényelnek, csupán betanított munkavégzésről van szó. Mindez olyan feladatokat foglal magában, mint például az anyagmozgatás, a tereprendezés, valamint a munkaterület takarítása és rendben tartása. Emellett a segédmunkások közvetlenül támogatják az építkezéseken dolgozó szakemberek munkáját, azaz előkészítik a szükséges anyagokat és szerszámokat, illetve kisebb szerelési munkákat is elvégeznek. 

Ugyan az ilyen típusú pozíciók nem támasztanak szigorú követelményeket a pályázók felé, bizonyos elvárásokkal azért számolni kell. Ezek főként a személyes tulajdonságokra és a hozzáállásra vonatkoznak, különös tekintettel a jó fizikai állóképességre, a pontosságra, a csapatmunkára való készségre, valamint a terhelhetőségre, munkabírásra. 

Villanyszerelő

Az építőipari állások között természetesen szakmunkákra vonatkozó hirdetések is előfordulhatnak. A villanyszerelők iránti kereslet például jelentős, akiknek feladatköre meglehetősen széles skálát ölel fel. Felelősségeik egyebek mellett magában foglalja az elektromos vezetékek és berendezések telepítését, azok karbantartását és javítását, továbbá az építési specifikációk követését is.

Munkájuk során gyakran működnek együtt más szakemberekkel, ily módon biztosítva az adott épület és létesítmény teljes elektromos rendszerének megfelelő működését. Felmerülő hiba esetén a villanyszerelők dolga a hiba forrásának megtalálása, majd annak kiküszöbölése például a vezetékek javításán, a kapcsolók és aljzatok cseréjén, illetve más karbantartási munkák elvégzésén keresztül. Mindemellett pedig a biztonsági előírások betartásáról, valamint az elektromos rendszereknek biztonságos működéséről ugyancsak gondoskodniuk kell. 

Tervező / Építőmérnök

Természetesen az említett dunaújvárosi portál kínálatában akár felsőfokú képesítést igénylő építőipari pozíciók is előfordulhatnak, ahogy arra egyébként volt is már precedens. Egy korábbi hirdetésben például tervező-építőmérnököt kerestek, amely egy rendkívül felelősségteljes munkakör. A pozíció betöltőjének feladata lehet többek között az építési tervek és rajzok elkészítése, az építőanyagok és technológiák kiválasztása, a költségvetés kialakítása és menedzselése, valamint a projekt előrehaladásának felügyelete.

A tervező-építőmérnök a munkája során kapcsolattartói feladatokat is ellát, amelynek részeként az ügyfelekkel, építésvezetőkkel, hatóságokkal és egyéb érintettekkel egyaránt kommunikál. Nem utolsósorban pedig az esetlegesen felmerülő problémák és nehézségek megoldásainak kidolgozásában is tevékeny szerepet vállal az adott építészeti projekt sikeres megvalósulása érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!