Szponzorált tartalom

2020.11.05. 19:49

Boros Misi koncertje Egerben

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében idén tavasszal első önálló országos turnéjára indult a 17 éves tehetség, Boros Misi. Ősszel pedig folytatódik a turné, többek között Eger is a turné állomásai között szerepel.

Boros Misi

Az ifjú zongoraművész a vírushelyzet miatt kialakult bezártság alatt sem tétlenkedett. Fejlesztette repertoárját, négy különböző műsorral tér vissza a színpadra és alig várja, hogy újra találkozzon a közönséggel.

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát, a zürich-i Tonhallétól a New York-i Avery Fisher Hall-on át a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyetlen európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén.

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész 6 éves korában kezdett zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él: már óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves korától minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. Az egész ország kedvence lett, amikor 2014-ben, 11 évesen a kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze.

Rengeteg fiatalt motivált Misi sikertörténete és fantasztikus játéka. A zongoraművész célja az, hogy a turné állomásain még több fiatalnak megmutassa, milyen csodálatos dolog, ha az ember tud hangszeren játszani:

Örülnék, ha a legkisebbek számára is biztatást jelentene az én személyes történetem. Szeretném, ha a fiatalok a koncertjeim által megszeretnék a klasszikus zenét.” – mondta Misi.

Tavasszal indult a turné, melynek első állomásai között szerepelt Ajka, Martfű, Kaposvár és Szeged. November 9-én folytatódik a turné: Győrben, Debrecenben, Szombathelyen, Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, valamint Pécsett hallhatja a koncertet a közönség.

Misi négy különböző koncertműsorral készül és alig várja már, hogy előadhassa a zeneirodalom legnagyobb művei közé tartozó alkotásokat Magyarország gyönyörű városaiban. A műsort tudatosan, jól átgondolva állította össze Bogányi Gergely segítségével. Egerben Bach művei mellett egy-egy kiváló Beethoven és Schumann darabbal is megörvendezteti a közönséget.

A turné állomásairól, a jegyvásárlásról, Boros Misi koncertjeiről további információt találnak a www.filharmonia.hu oldalon.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában