SZPONZORÁLT TARTALOM

2021.04.06. 13:24

Úristen, ikrek! – kétszer annyi gyerekkel kétszer olyan nehéz az élet?

[HiData / Pepita.hu / heol.hu / 2021.04.05] Úristen, ikrek! - kétszer annyi gyerekkel kétszer olyan nehéz az élet?

Aki gyerekvállaláson töri a fejét, annak előbb vagy utóbb eljön az a pont, amikor szembesülnie kell vele: egy kisbaba gondozása bizony, nem kis feladat. De mi a helyzet akkor, ha rögtön kettő új taggal bővül a család?

Időzített bomba

Az ikerterhesség az a szituáció, amire tényleg nem lehet felkészülni. Vannak, akik kifejezetten vágynak rá, mások rettegnek a gondolattól, de erre nagyjából annyi ráhatásunk van, mint arra, hogy a baba fiú lesz-e vagy lány. Mivel az ikerterhességre való hajlam örökletes, az olyanok esetében, akiknél a közelebbi rokonságban találhatóak ikrek, nagyobb esélye van annak, hogy egyszerre két megtermékenyült petesejt kezd el fejlődni a kismama testében, de még így is kifejezetten ritka jelenségről beszélünk. Tervezni vele tehát nem érdemes, viszont ha duplán érkezik a gyermekáldás, az garantáltan dupla öröm.

Egy meg egy az kettő

Bár két kisbaba kétszer annyi cukiságot jelent, van néhány dolog, amivel szintén duplán kell számolnia az ikrek szüleinek. Noha arról szó sincs, hogy rögtön két babaszobát kellene kialakítani, a berendezési tárgyak egy részét (pl. ágy, ágynemű, babafészek) azonban duplán kell megvenni. De nincs ez másképp a ruhák és a babakelengye, valamint az olyan, komolyabb kiadást jelentő felszerelések, mint az autós gyerekülés vagy a babakocsik esetében sem. Szerencsére egy iker babakocsi ára azért nem kétszerese egy szimpla babakocsinak, de az elmondható, hogy egy ikerpár felnevelése jóval költségesebb, mintha csak egyetlen újszülöttel lenne dolgunk, ezért jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan üzlet, ahonnan ezeket a dolgokat kedvező áron vehetjük meg.

Tandem komédia

Aki ikreknek ad életet, az időről időre könnyen tragikomikus helyzetekben találja magát. A tandem szoptatástól, a dupla fürdetésen át, a kétszeres altatásig számos olyan kihívás tárulkozik az újdonsült szülők elé, amik megoldásához nem kevés humorérzékre lesz szükségük. Mert bizony, nem csak legenda, hogy amikor az egyik jóllakott, a másik akkor éhezik meg, amíg a másodikat tesszük tisztába, biztos, hogy az első bekakil és igen, amint végre elaludt az egyikük, tuti, hogy felsír a másik, hogy aztán kistestvérét is felverve lenyomják kötelező, háromóránként esedékes duettjüket.

De amint jóllakottan és tisztába téve szuszognak az édes kis csöppségek a kiságyakban, azonnal világossá válik, hogy ikrek szüleinek lenni nem csak kétszer olyan nehéz, de kétszer olyan jó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában