Hirdetés

2024.01.04. 13:45

Gyártósori munkalehetőségek Esztergomban

A gazdag ipari hagyományokkal rendelkező Esztergom városa továbbra is számos gyártósori munkalehetőséget kínál. Ezen pozíciók között megannyi álláskereső találhat számára ideális, a végzettségéhez és tapasztalataihoz passzoló munkakört. A következőkben ezen elérhető pozíciókra hozunk néhány gyakori példát!

Heol.hu

Gyártósori operátor

A gyártói és termelői álláslehetőségek kapcsán az operátor munkakör az egyik leggyakrabban elérhető pozíciónak számít Esztergomban. Megjelenésére az EsztergomAllas.hu kínálatában is több alkalommal volt már példa. Az ilyen jellegű állások előnye, hogy jellemzően teljes egészében betanított feladatokkal járnak, vagyis szinte bárki által eséllyel megpályázhatóak. A betanítást ugyanis a munkáltató végzi, így nem szükséges szakmai előképzettség vagy tapasztalat.

Magát a feladatokat jelentős mértékben a termelési környezet, az iparág és az adott vállalat sajátosságai határozzák meg, ugyanakkor ettől függetlenül akadnak bizonyos tevékenységek, amelyek szinte valamennyi operátor állás kapcsán a tevékenységi kör részét képezik. Ilyen például a gépkezelés: az operátoroknak rendszerint el kell sajátítaniuk bizonyos gépek használatának a képességét, amelyekkel aztán összeszerelői, csomagolói, feldolgozói vagy egyéb hasonló gyártói tevékenységeket folytatnak.

A munkájukat szigorú és jól meghatározott utasításokat követve végzik, továbbá dokumentálják a munkafolyamatokat és az esetlegesen felmerülő hibákat. Az operátoroknak emellett együtt kell működniük más gyártósori munkatársakkal, műszakvezetőkkel, mérnökökkel és minőségellenőrökkel is, annak érdekében, hogy a gyártás zökkenőmentesen működjön. Ezen kívül pedig a biztonsági előírások követése is fontos része a munkakörüknek, hisz ily módon minimalizálhatják a balesetek kockázatát.

Minőségellenőr

A minőségellenőri munkakör szintén gyakran visszatérő lehetőség az olyan állásportálok felületén, mint az említett EsztergomAllas.hu: https://esztergomallas.hu/allasok/gyartas-termeles. Ezen lehetőségek kapcsán viszont már sok esetben elvárás a releváns középfokú műszaki végzettség megléte, illetve olykor a gyártói környezetben szerzett tapasztalat is.

A minőségellenőröknek ugyanis nagy felelőségekkel járó szerepük van a termelésben. Általános feladatuk többek között a legyártott kész- és félkésztermékek minőségének a vizsgálata, illetve annak ellenőrzése, hogy azok megfelelnek-e a szabványelőírásoknak. Munkájukhoz különböző mérőeszközöket használnak, amelyek segítségével méreteket, illeszkedést, anyagi minőséget, funkcionalitást és egyéb paramétereket vizsgálnak.

Az esetlegesen felfedezett hibákat dokumentálják és jelzik a termelés felé. Sőt, tevékeny részt vállalnak azon javaslatok megfogalmazásában, amelyek a gyártási folyamatok vagy termékek minőségének a javítását célozzák.

Technikus

Mindezek mellett pedig, ha már gyártás és termelés, akkor a technikusi pozíciókról sem feledkezhetünk meg, amelyek ugyancsak széles körben kínálhatnak elhelyezkedési lehetőségeket. Gyártói környezetben egyebek mellett gyártási technikusokat, mérnöki

technikusokat, elektronikai technikusokat és minőségbiztosítási technikusokat is szoktak alkalmazni.

Ezen pozíciók feladatai természetesen eltérőek lehetnek, hisz míg egyes technikusi munkakörök a gépek és berendezések karbantartására és kezelésére összpontosítanak, addig mások inkább a folyamatok optimalizálására és a minőségirányításra fókuszálnak. Az átfogó szaktudás és a tapasztalat ugyanakkor valamennyi esetben alapvető követelmény ezen állások kapcsán.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: freepik.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában