hirdetés

2019.07.16. 10:59

Használd ki a rendelkezésedre álló teret a fürdőszobádban is

Fotó: m.baruta

 

Kevesen rendelkeznek akkora fürdőszobával, amiről elmondhatják, hogy valóban minden kényelmesen elfér, amit szeretnének. Van, ahol már a piperéknek sem jut elég hely, máshol pedig egy zuhanyzó kívánkozik még a kád mellé. Egy biztos: elég nagy fürdőszoba nem létezik.

A fürdőszobák megfelelő, praktikus kialakítása az egyik legfontosabb teendőnk kell, hogy legyen egy új lakás vásárlásánál vagy felújításkor. Ez az a helyiség, ahol a napjaink indulnak, és itt is végződnek, ezért nem mindegy, hogyan érezzük magunkat benne. Ha kényelmes, és minden igényünket kielégíti, nem okoz majd bosszúságot akkor sem, ha épp a reggeli rohanásban térünk be ide.

Vannak olyan fürdőszoba bútorok, amik megfelelően támogatják komfort érzetünket. Nézzük, mik ezek.

1. Mosdó alatti szekrény

A mosdó kiválasztása az első lépések egyike kell, hogy legyen. Javasolt a rendelkezésre álló teret maximálisan kihasználni, hiszen egy méreteiben nem megfelelő, picike mosdó sok bosszúságot okozhat a későbbiekben. A kis méretű mosdókat hagyjuk meg a külön helyiségben elhelyezett wc mellé.

A megfelelő méretű mosdó alá mindenképp célszerű egy jól megválasztott mosdó alatti szekrényt is kiválasztani. Ez még az egész kicsi fürdőszobákban is lehetőséget kínál arra, hogy a mindennap használt dolgainkat ízlésesen elhelyezzük és egyben elrejtsük a fürdőnk egyéb vendégei elől.

Jó ötlet lehet a süllyesztett mosdó helyett szekrényen elhelyezett verziót használni, ezzel is maximalizálva a rendelkezésünkre álló tároló helyet.

2. Tükrös szekrény

Hasonlóan praktikus megoldás a tükrös szekrény is. Minden fürdőszobában helye van tükörnek a mosdó felett, érdemes hát ezt is az igényeink szerint kialakítani. Míg egy sima tükör csak eredeti funkcióját képes betölteni, addig a szekrényes társa tárolásra is alkalmas. Ráadásul a párás tükrön hagyott üzenetek így még könnyebben észrevehetőek.

Mivel jellemzően nem kifejezetten mély tárolókról van szó a tükrös szekrény esetében, ezért ide kevesebb dolgunkat tudjuk elhelyezni, mint a mosdó alatt, azonban még így is remekül elrejti a hajkeféket, hajgumikat, borotvát vagy akár a parfümünket is.

3. Zuhanyzó

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre elegendő hely a fürdőszobában, kézenfekvő megoldás lehet, ha kád helyett zuhanyzót választunk. Persze, így nincs lehetőségünk elmerülni egy nagy adag habos vízben, azonban a hely megfelelő kihasználásának szempontjából ez lesz a megfelelő választás. Helyezz el a zuhanyzón belül néhány polcot is, így a tusfürdőnek és samponnak is megfelelő helyet biztosítasz, mely ez által nem kelt zavaró látványt.

A zuhanyzó kiválasztásakor is törekedj azonban arra, hogy ne válassz túl kis méretűt még akkor sem, ha limitált a helyed. Javaslom, hogy minimum 90X90-es méretű mellett tedd le a voksod, így a család férfi tagjai is kényelmesen tudnak majd készülődni reggelente. (https://otthonkommando.hu/2013/11/11/10-otlet-epitett-zuhanyzora/)

+1. Törölközőszárító

A kis fürdőszobákban is szükséges a radiátor, azonban érdemes ezt kiváltani egy kisebb méretű törölközőszárítóval. Ahogyan a neve is sugallja, szintén egy több funkciós dologról van szó, mely minden kis helyiségben elengedhetetlen szempont a praktikusság jegyében.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában