Alkotás

2021.05.24. 17:00

Újra elindultak a hevesi egyesület kézművesszakkörei

Ismét elindultak a foglalkozások a Csillagvirág Népművészeti Egyesületnél, mely folyamatosan várja a jelentkezőket az ismeretek elsajátítására.

B. R.

Báder Miklósné, az egyesület vezetője arról számolt be, a Hagyományok Háza hálózati és a Csoóri Sándor szakmai pályázatának támogatásában működnek újra a tudásmegosztó szakköri és műhelyfoglalkozások, melyekre szép számmal érkeztek érdeklődők. Vászon-, gyapjú- és gyöngyszövést a Radics Udvar műhelyeiben és a mátraderecskei Népművészeti Házban, a szálhúzásos hímzéstechnikát az egyesület alkotóházában tanulják a program résztvevői.

Mint mondta, foglalkozásaikat olyan kiváló alkotók vezetik mások mellett, mint Pataki Miklósné, a népművészet mestere, Vermes Lajosné, Kis Miklósné, Dávid Sándor és Lassú Imre népi iparművészek.

Hozzátette, május utolsó napján indul a szálasanyag feldolgozását segítő műhelygyakorlat, június utolsó hetére pedig gyöngyfűző és fazekas­workshopokat terveznek. Júliusban gyermektáborokat is tartanak majd, s bíznak benne, ismét megrendezhetik családi napjukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!