biztonság

2021.06.05. 11:00

Már járőrözik a Tourist Police Gyöngyösön

Június elsejétől megkezdte szokásos járőrszolgálatát a helységben a Tourist Police, tájékoztatott Ferenczy Dániel, a városrendészet igazgatója.

Sz. Sz. I.

A programnak már sokéves hagyománya van, ezen a nyáron is egészen augusztus végéig, mindennap közös szolgálatot látnak el a városrendészek és a rendőrség. Az igazgató elmondta, hogy a szezonban megnövekedő idegenforgalom indokolja a döntést.

– A program fő célja a turizmus szempontjából frekventált területeken a közbiztonság megszilárdítása – tájékoztatott Ferenczy Dániel –, valamint a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának biztosítása.

Gyöngyösön elsősorban a buszmegállóban, a Fő téren, a belvárosban, a Barátok terén jelenik majd meg a rendőrből és a városrendészből álló páros. A turisták számának nyári növekedésével együtt gyakran tapasztalható, hogy megnő a zseblopások száma. A közös járőrözésnek a prevencióban is rendkívül jelentős szerepe van – hangsúlyozta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!