Fejlesztés

2021.06.10. 07:00

Parkolókat újítana föl a szilvásváradi önkormányzat

Bővítenék a településen lévő parkolóhelyeket Szilvásváradon.

T. B.

Az év elején a korábbi években megspórolt pénzből az önkormányzat újabb parkolóhelyeket épített az Egri út mentén, a vendéglátóhelyek előtt. Szaniszló László polgármestertől megtudtuk, ­további parkolófelújításokat is terveznek, az Akácost – a lovasstadion és a ménestelep között lévő felvonulási útvonal (volt iparvágány) mellett, ahol a lovakat is át tudják hajtani – és az Akácfa utcákat szeretnék rendbe ­tenni.

Az előzetes terveket már elkészítették, mivel azonban önerőből nem fogják tudni finanszírozni a felújítást és a parkolóhelyek bővítését, ezért megpróbálnak támogatást szerezni hozzá. Nem lenne olcsó beruházás, a mostani számítások szerint 250 millió forintba kerülne.

A polgármester szerint az itt lévő parkoló nem csak az idegenforgalmat szolgálja most sem, szorosan kötődik a lovas élethez is. Az Akácosban lévő személyautó és buszparkoló van a legközelebb a fogathajtó versenyek maratonpályájához, és szintén közel van a stadionhoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!