beruházás

2021.06.28. 21:00

Új bölcsőde épül Egerszalókon

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 153,1 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

Sz. M. L.

– Új, egycsoportos, tizenkét férőhelyes bölcsőde épül a településen – adta hírül Varga István polgármester. A projektben nevelési munkát segítő eszközöket is beszereznek és három új munkahely jön létre a községben. A beruházással a három év alatti gyermeket nevelő szülők visszatérését segítik a munkaerőpiacra, növelik helyben a foglalkoztatást és a helység népességmegtartó erejét is.

A modern, minőségi szolgáltatást biztosító és akadálymentes épület egy nevelési egységből, vagyis egy csoportszobából és egy foglalkoztatóból áll. A mai kor igényeinek mindenben megfelel. A bölcsődés gyermekek szabadban altatása is megoldható lesz a nyugatra néző árnyékolható terasszal. A tetőn, a működési költségek csökkentése érdekében, napelemes rendszert szerelnek fel a beruházás részeként.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 153,1 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. A fejlesztés befejezésének időpontja jövő év június közepére várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!