oktatás

2021.07.10. 13:00

Hasznos képzésen vettek részt a pedagógusok Egerben

Véget ért a digitális környezet kialakítása az Egri Tankerületi Központ négy intézményében – tájékoztattak közleményben.

M. H.

A projektben, melyre 98,42 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyertek, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Hanyi-menti Általános Iskola, valamint a Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola vett részt.

A bevont intézmények pedagógusai elkészítették intézményük Digitális Fejlesztési Tervét. A digitális módszertan tanórai alkalmazásában részt vevők a választott csomaghoz kapcsolódóan kétszáznyolcvan különböző tartalmat hoztak létre és osztottak meg a teljes pedagógustársadalommal a Nemzeti Köznevelési Portál felületén.

A digitális pedagógiai módszertannal támogatott tanórák aránya adott csoportokra vonatkoztatva a matematika tantárgy éves összóraszámhoz viszonyítva az első teljes tanévtől kezdve elérte a negyven százalékot. A megvalósult programok hozzájárultak a tanulók matematikai, szövegértési, digitális és természettudományos, valamint problémamegoldó és kreatív kompetenciáinak fejlesztéséhez. Elősegítették továbbá a módszertanok komplex, intézményi szintű fejlesztését, valamint a tanárok információ- és kommunikációtechnológia-tudásának bővítését, az eszközök használatának beépülését a tanítás-tanulás és az értékelés folyamatába. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!