Lebegés című pályázat

2021.08.30. 15:00

A klímavédelemről a művészet nyelvén

B. K.

Jeles egri alkotóművész, F. Balogh Erzsébet nyerte el a Zöld-Élet Lebegés című pályázatot, amelyet a Keszthelyi klímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programok megvalósítása címmel írtak ki.

Az elismerést a közelmúltban, alkotmányunk ünnepéhez kapcsolódva adták át. A versengésen hazai kortárs képző- és iparművészek vettek részt. Feladatuk az volt, hogy jóvoltukból a város lakossága, illetve az oda látogató turisták megismerkedhessenek a környezet- és klímavédelem fontosságával. A képzőművészeti installációkon keresztül ösztönözték őket a természeti és az épített környezet megóvására és védelmére.

A képzőművész érdeklődésünkre elmondta, hogy érdekes kihívást jelentett számára a feladat, hiszen Keszthely Fő terén, illetve a Balaton vízfelületén állították fel az installációkat. Kiemelt figyelmet kellett fordítani a víz, a flóra és fauna, a természeti környezetünk megóvása, a folyamatos megújulás lehetőségeit feltáró vagy sejtető különös téri formákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!