vallás

2021.11.03. 15:00

Jeles vendégek a mezőtárkányi templomi hangversenyen

Tizenharmadik alkalommal csendült fel a zene a katolikus létesítményben.

S. S.

Ismét megteltek a község katolikus templomának padsorai az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett koncerten. A világjárvány miatt – a szokásos tavaszi időpont helyett – a rendezvényt ugyan idén is őszre tették át a szervezők, de ez az érdeklődésen mit sem változtatott.

Az est fővédnöke, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntője után fel is csendültek az első dallamok: a vendégművészként fellépő Homonyik Sándor Bölcsőtől a sírig című akusztikus műsorát hallhatta a közönség. A művész saját dalai mellett két Illés Lajos-szerzeményt is előadott.

A jelenlévők szerint különös hangulatot teremtettek a templom falai között a vonósokra áthangszerelt ismert dallamok. Nagy meglepetést jelentett, amikor a helyi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub énekkarának tagjait szólította a művész és adták elő együtt a Bölcsőtől a sírig és a Sose búcsúzz el című dalt. Az est végén nem maradt el az előadókat megillető köszönet: a hallgatóság felállva, vastapssal hálálta meg a produkciót.

A hétvégi eseménnyel kapcsolatban Tóthné Szabó Anita, a település polgármestere a Hírlapnak azt mondta: tizenhárom éve Pásztor István akkori önkormányzati képviselő javaslatát fogadták el és támogatták, mikor útjára indították a templomi hangversenysorozatukat.

– Köszönetem fejezem ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a megye önkormányzatának és minden nevét vállaló vagy névtelen támogatónknak a segítségét, nem utolsósorban pedig a fellépő művészeknek, hogy estünk ilyen színvonalasra sikerülhetett – hangsúlyozta a polgármester. S. S.

Nemes célért

– Neves művészek, a közéletből, egyházi életből ismert fővédnökök állnak céljaink mellé. Nagy öröm, hogy ezt a tisztet most dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott vállalta fel, akit elkísért a felesége, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora is. Külön öröm, hogy személyesen tisztelte meg rendezvényünket a legendás Illés együttes egykori alapítójának, vezetőjének özvegye Makkai Lilla – közölte Tóthné Szabó Anita.

 

Címkék#hangverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!