Mirkóczki Ádám

2022.03.03. 09:00

Úgy tűnik, szükség lesz a rendkívüli közgyűlésre

Az egri polgármester szerint meg kell oldani a helyzetet.

Sz. M. L.

 – A múlt héten beígért rendkívüli ülést jövő hét péntekig hívhatom össze. E héten hivatalos budapesti teendőim vannak, és Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlés lesz Salgótarjánban, így e napok nem alkalmasak. Szükség lesz az ülésre, mivel több előterjesztést is megvétóztam, amelyekről dr. Bánhidy Péter jegyző is jelezte a benyújtóiknak, hogy kifogásolhatóak. Elég lehetetlen helyzet a mostani, de sajnos gyávák az érintett képviselők feloszlatni a közgyűlést, pedig akkor az egri lakosok mondhatnának véleményt mindenkiről – közölte kérdésünkre Mirkóczki Ádám polgármester. 

Hozzátette, meg kell oldani a helyzetet s törekedni kell arra, hogy működőképes legyen a közgyűlés, de ez lehetetlennek tűnik. Az érintett tizenegy képviselőt – szerinte –nem érdekli sem a jegyző törvényességi álláspontja, sem a gazdasági iroda szakmai álláspontja a költségvetésről, sem az önkormányzat munkarendjének működőképessége. 

– A múlt heti közgyűlésen minden általuk benyújtott indítvány és leadott szavazat ezt bizonyította. Lehetetlen helyzetbe hozták Egert. Kísérletet fogok tenni a korrekcióra, de nincsenek illúzióim – emelte ki. Hozzátette, Berecz Mátyás, Mirkóczki Zita, a Fidesz frakció illetve dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom) s Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán (Momentum) szándékosan „szétbombázták” a költségvetést. Közel 90 millió forintot vontak el például a Média Egernek tervezett támogatásból, ez a cég megszűnését eredményezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!