Beszámolók

2022.06.03. 17:00

Pontot tettek a pénzügyi év végére Gyöngyösön

Sz. Sz. I.

Formálisan is lezárta a tavalyi pénzügyi évet a képviselő-testület a májusi rendes ülésén, tudatta az önkormányzat. A grémium a 2021-es zárszámadás elfogadásával, valamint a maradvány pénzösszeg felosztásával tett pontot a tavalyi pénzügyi évre. 

Ahogy a dokumentumokból kitűnik, a helyhatóság az előző esztendőben is takarékos gazdálkodást folytatott. Elmondható, hogy stabil pénzügyi helyzetben zárta az évet. 

A testület mindezzel együtt az ülésen elfogadta valamennyi önkormányzati tulajdonú társaság, a Városgondozási Zrt., a Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft., a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft., a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft., valamint a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. beszámolóját. 

A Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft. esetében pedig ezenfelül arról is döntött, hogy egyelőre határozatlan ideig meghosszabbítja a jelenlegi ügyvezető megbízatását. 

A májusi ülésen került a képviselők elé az önkormányzat által létrehozott alapítványok tavalyi gazdálkodásáról szóló előterjesztés is. A képviselők elfogadták a Gyöngyös Város és Környéke Tűzvédelméért Közalapítvány, a GYÖNGY Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány és a Vidróczki Alapítvány beszámolóját. Jóváhagyták a környezetvédelemről szóló helyi rendelet módosítását is. Ennek átdolgozását egyrészt az aktualizálás, másrészt pedig a jogszabályi változások tették szükségessé.

Címkék#pénzügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!