gyöngyös

2021.11.04. 13:00

Három évre szól a fejlesztési terv

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szenátusa a napokban fogadta el az intézmény 2021–2024 közötti fejlesztési tervét, tájékoztatta lapunkat dr. Bujdosó Zoltán, az egyetem Károly Róbert campusának főigazgatója.

Sz. Sz. I.

Mint mondta, a terv célja, hogy a MATE már középtávon Közép-Európa vezető agráregyetemévé váljon.

Ennek érdekében az egyetem kiemelkedő, pozitív piaci, hallgatói, munkavállalói visszajelzésekben mérhető képzési programot nyújt. Nemzetközileg elismert kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet végez, kiemelkedő pályázati aktivitással és tudománymetriai eredményekkel. Hozzájárul a tudás vidéki megtartásához, a helyi társadalmi, kulturális és tudományos élet fejlesztéséhez, növelve a térségben elhelyezkedők arányát. Piaci szemlélettel gazdálkodik, szigorú pénzügyi tervezéssel korszerűsíti belső folyamatait.

– A terv számol a vidéki campusok fejlesztésével. Ez fontos a számunkra, s bízunk benne, hogy a fejlesztési célok megvalósulnak – emelte ki dr. Bujdosó Zoltán. Sz. Sz. I.

Címkék#fejlezstés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!