Támogatás

2021.09.21. 17:00

Sok gyöngyösi egyetemistán segített a kormány

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert campusát is érintette Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter közelmúltbeli bejelentése. E szerint továbbra is állami finanszírozásban tanulhatnak azok a hallgatók, akik tavaly nem teljesítették a feltételeket, s önköltséges képzésre kerültek át. Jelentős engedmény a felsőoktatásban tanulóknak, hogy nyelvvizsga nélkül is átvehetik diplomájukat azok, akik augusztus végéig sikeresen záróvizsgáztak.

Sz. Sz. I.

Dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgatója szerint a pandémia időszaka senkinek sem volt egyszerű. – Több hallgatónk jelezte, hogy például technikai probléma miatt nem tudta teljesíteni a követelményeket. Kevesebb mint százukról van szó intézményünk esetében. A nyelvvizsga-mentességgel kiadott oklevelek száma az előző évben volt magas, nálunk több mint háromezer, idén ez néhány százra csökkent. Bár a járványhelyzet az elmúlt tanévben is nehezítette a nyelvtanulást, a hallgatók tapasztalhatóan megértették a fontosságát – foglalta össze dr. Bujdosó Zoltán.

Címkék#támogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!