Kirándulások

2021.08.29. 11:00

Száz gyermek jutott maradandó élményhez Egerben

B. K.

Az Eger Lions Club által gyűjtött adományoknak köszönhetően több mint száz hátrányos helyzetű, illetve megváltozott képességű gyermek és fiatal kirándulása válhatott valóra augusztusban.

A kirándulásokat több mint 670 ezer forinttal tudták támogatni. Az összeget a tavalyi Egri Bikavér Ünnepen az Egri Borműhellyel és a megyeszékhely hegyközségével közösen, illetve az idei Kaláka Fesztiválon gyűjtötték össze. A megyeszékhelyen található családok átmeneti otthona, az Egri Autista Alapítvány, az Egri Cukorbetegek Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátó Integráló és Sportegyesülete fiataljai részesültek a támogatásban. Az úti célokat az intézmények maguk választották ki, és a gyermekekkel közösen alakíthatták ki a személyre szabott programokat.

– Nagy örömünkre szolgált négy ilyen fantasztikus munkát végző szervezet gondozottjainak és dolgozóinak kikapcsolódást szerezni. A projektet folytatjuk, standunk az idei Egri Bikavér Ünnepen is megtalálható lesz – nyilatkozta Nagy Ádám, az Eger Lions Club elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!