Sport

2008.07.10. 16:52

Egri FC - Szponzorok nincsenek, ígérgetni pedig nem akarnak

A hét közepére ígért választ az Egri FC labdarúgóinak a jövőre vonatkozóan Bánka József. Az NB III-as klub ügyvezetője tájékoztató formájában az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

HEOL

[caption id="" align="alignright" width="400"] Az Egri FC-nél kölcsönben szerepelt Busai Barnát (középen) visszarendelte a Mezőkövesd, de vélhetően rajta kívül más játékosok is távoznak a klubtól. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] „Az Egri Futball Club Kft. 2008 első félévében szinte folyamatos fizetési problémákkal küzdött, amely elérte az utánpótlás labdarúgást is – fogalmazott Bánka József. – A tarthatatlan helyzet miatt, a változtatás szándékával az önkormányzat 2008. június 26.-i döntésével többségi tulajdonosa lett a klubnak.

Ezzel egy időben, vagy ezt megelőzően szinte a teljes vezetés lemondott. Tapasztalt klubvezetés nélkül, megbízott ügyvezetőként, a nagy szabadságolások időszakában, másfél hét alatt, nagyon nehéz az önkormányzaton kívüli támogatói (tulajdonosi) kört megszervezni, a pénzügyi feltételeket tisztázni, tervet készíteni, a jövőképet meghatározni.

Ilyen körülmények között kellett dönteni a nevezésekről, kellett biztosítani a nevezési díjak befizetését és június 20-án megkezdődött az átigazolási időszak. Már legalább akkor meg kellett volna kezdeni a tárgyalásokat a labdarúgóinkkal az amatőr szerződések megkötéséről. A játékosoktól a bizonytalan körülmények ellenére a pénzügyi helyzet tisztázásáig, de legalább két hét türelmi idő kértem, hogy addig más klubbal ne kössenek megállapodást átigazolásról. A teljes támogatói kör és elképzelésük ismerete nélkül nem szerettünk volna olyan döntéseket hozni, amely a jövőt illetően kész tények elé állítja őket.

Ezért július 8-ra Szeleczki János alpolgármester úrnál a támogatást nyújtani szándékozók részére a támogatás feltételeinek és összegének egyeztetése, a megállapodás megkötése érdekében megbeszélést szerveztünk. A támogatást nyújtani szándékozók az előzetesen egyeztetett szándékukat nem vonták vissza, a meghívás nem utasították el, csak az előzetesen egyeztetett időpontban tervezett megbeszélésre, egyéb elfoglaltságra hivatkozással, nem tudtak eljönni.

Jövő héttől már edzenének

– A tervek szerint július 15-én kezdjük a felkészülést, ám arról még nincs tudomásom, hogy mely játékosok alkotják az együttest. Elkeserítő, hogy félévente új csapatot kell építeni – válaszolt Horváth Tamás, az egriek edzője.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Hegedűs Dávid az NB II-es Szolnok csapatába igazolt, Kaszás Norbert és Busai Barna pedig a mezőkövesdieknél folytatja.

Nem sikerült megállapodni a Futball Club eddig ismert pénzügyi feltételeinek bővítéséről. A jövőt, az elkövetkező fél évet meghatározó döntést mégis meg kellett hozni, a végtelenségig nem lehet halogatni a halaszthatatlan intézkedések miatt. A játékosoktól kért két hét türelmi idő is lejárt. Nem kívántunk abba a gyakori hibába esni, hogy az anyagi háttér ismerete nélkül, megalapozatlanul, ígérgetéssel próbáljuk a jelenlegi játékosállományt megtartani, a távozókat pótolni és a keretet megerősíteni.

Nem akarunk senkit megtéveszteni, ezért a többségi tulajdonossal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy az egri felnőtt labdarúgást az NB III-ban az eddigiektől szerényebb ígéretek és játékosállomány mellett működtetjük tovább, amíg nem tudunk új támogatókkal megállapodni. A játékoskeret kialakítását megkezdtük, a bajnokságban olyan egri és Eger környéki felnőtt korú játékosokra számítunk, akik az NB III-as szereplést elsősorban nem anyagi kérdésnek, hanem kihívásnak, bizonyításnak tekintik (a klub szerint is alkalmasak a megmérettetésre), és természetesen a saját nevelésű ifjúsági korú vagy onnan nemrég „kiöregedett” játékosainkat kívánjuk számításba venni. Célunk a tisztes helytállás, az NB III-ban maradás, a minél sikeresebb szereplés.

A kialakult helyzet miatt lehetne a múltba mutogatni, lehetne a jelenlegi megbízott vezetőt okolni, talán még olyan is lenne, aki az önkormányzatot hibáztatná. Mindenki tudna vérmérséklete, rendelkezésre álló ismerete alapján felelősöket megjelölni. Egyiket sem kellene tenni, helyette magam és a csapataink nevében mindenkitől, a tettekben megnyilvánuló összefogást, toleranciát, megértést és támogatást kérek.” – zárja szavait Bánka József.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Hegedűs Dávid az NB II-es Szolnok csapatába igazolt, Kaszás Norbert és Busai Barna pedig a mezőkövesdieknél folytatja.

Az Egri FC-nél kölcsönben szerepelt Busai Barnát (középen) visszarendelte a Mezőkövesd, de vélhetően rajta kívül más játékosok is távoznak a klubtól. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!