Sport

2008.12.05. 15:11

Czina törött ujjal is játszik

A Százhalombatta ellen játsza soron következő bajnoki mérkőzését a Gyöngyösi Főiskolai KK férfi gárdája. Dr. Czina József, a főiskolások átlövője egykori csapata ellen bizonyíthat.

Sike Károly

- Hogy van a sérült ujja? 
-  Jelenlegi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit is nélkülözzünk, így, ha törött ujjal is, de mindenképpen a csapat rendelkezésére állok - válaszolt dr. Czina József, a gyöngyösiek átlövője, aki nyáron a Százhalombatta csapatától érkezett a GYFKK-hoz. - A jobb kezem középső ujjával van problémám. Négy hétig volt gipszben, ám az utolsó orvosi diagnózis szerint mégsem forrt össze a csont, így vélhetően majd csavarozásra kerül a sor, ami újabb kihagyással járna. Erre leghamarabb januárban látok esélyt, mert december 20-ig még legalább öt mérkőzés vár ránk, amelyeken feltétlen helyt kell állni.

[caption id="" align="alignright" width="450"] Dr. Czina József (balról): - Éles József személyében olyan edzőt szerződtetett a gyöngyösi klub, akivel jó úton járunk. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] - Nemcsak hogy helyt kell állni, pontokat is kellene gyűjteni, amivel az utóbbi időben adósak maradtak. 
-  Tény, hogy kevesebb pontunk van, mint amit előzetesen elterveztünk. Ez kétségtelenül nyomasztóan hat a csapatra. Ennek több oka is van. A bajnokság közben - szerintem indokoltan - edzőváltáson esett át a csapat, emellett rengeteg sérülés is nehezítette, nehezíti a dolgunkat. Mérkőzéseken keresztül szinte jobbátlövő nélkül voltunk kénytelenek szerepelni, valamint Perger Zsolt kiválásával első számú kapusunkat is elveszítettük. Úgy érzem, Éles József személyében olyan edzőt szerződtetett a klub, akivel jó úton járunk, de nagyon nehéz szériában érkezett a GYFKK-hoz, amit feltétlen át kellene vészelni.

- Ezek után miként tekint az ex-csapata elleni találkozóra? 
- Kizárólag a győzelem lehet elfogadható, hazai pályán nem engedhetünk meg újabb botlást. Hozzánk is eljutottak a hírek, miszerint anyagi nehézségeik miatt bizonytalanná vált a battai csapat élvonalbeli szereplése, ám ez nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen bennünket. Tavaly hasonló helyzetbe kerültek a békésiek, mégis kettőzött erővel harcoltak, s nehézségeik ellenére dicséretes pozícióban zártak. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de nagyon csalódott lennék, ha nem nyernénk.

Zárul a bajnokság alapszakaszának első köre

A Budapest Bank Férfi Liga 13. fordulójának szombati mérkőzésén a Százhalombattai KE (10.) együttesét fogadja a városi sport- és rendezvénycsarnokban a Gyöngyösi Főiskolai KK (11.). A 18 órakor kezdődő találkozón a Bonifert Ferenc, Oláh Viktor páros fújja a sípot. A mérkőzéssel zárul az alapszakasz első köre, a folytatásban fordított pályaválasztással ismét játszanak a csapatok.

Gyöngyösi Főiskolai KK férfi gárdája. Dr. Czina József, a főiskolások

átlövője egykori csapata ellen bizonyíthat. Sike Károly Zárul a bajnokság alapszakaszának első köre A Budapest Bank Férfi Liga 13. fordulójának mai mérkőzésén a Százhalombattai KE (10.) együttesét fogadja a városi sport- és rendezvénycsarnokban a Gyöngyösi Főiskolai KK (11.). A 18 órakor kezdődő találkozón a Bonifert Ferenc, Oláh Viktor páros fújja a sípot. A mérkőzéssel zárul az alapszakasz első köre, a folytatásban fordított pályaválasztással ismét játszanak a csapatok. Dr. Czina József (balról): - Éles József személyében olyan edzőt szerződtetett a gyöngyösi klub, akivel jó úton járunk. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!