Sport

2009.02.05. 19:51

Az ügyvezető szerint mindent át kell szabni az Egri FC-nél

Konszolidáció vagyis megerősítés, megszilárdítás. Pillanatnyilag ez a kulcsszó az Egri FC-nél. A klubot birtokló önkormányzat megbízott vezetőjeként dr. Holló István erre törekszik.

B. Cs.

Igaz, hogy az NB III-as labdarúgó-csapat nem állt ki a Kazincbarcika elleni edzőmeccsre és Orlóczki Tibor edző kijelentette, a leendő befektetőkkel nem kíván együtt dolgozni, most mégis úgy tűnik: ez nem a vég. A korábbi gyakorlat megváltoztatása azonban elengedhetetlenül fontos, és az ügyvezető szerint csapat is lesz.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Nagy Józsefékkel (balra) ismertetik, hogy milyen lehetőségek mentén tudják a klubot működtetni. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]– Át kell szabni mindent – jelentette ki dr. Holló István. – Az máig tisztázatlan, hogy ki és mit ígért ősszel a játékosoknak, magam pedig november közepe óta kaptam megbízást a cégvezetésre, így az azóta eltelt időszakról van bővebb tudomásom. Az egyértelmű, hogy vissza kell faragni a költségvetésből. Tavaly az önkormányzat 18 millió forintot szánt a klubra, ám végül 21,5 forintot kapott a labdarúgás, amihez még támogatói segítség is társult.

Egyáltalán nem biztos, hogy az idén is rendelkezésre áll ekkora összeg, sőt, a válság miatt a helyzet ebben a tekintetben várhatóan még súlyosabb lesz. dr. Holló István azt vallja, hogy jogilag és pénzügyileg is rendet kell teremteni a gazdálkodásban, melynek kezdeti lépéseit már megtették. A leendő befektető képviselőjével folyamatosan egyeztetnek, ám üzletrész eladásról addig nem lehet szó, amíg nem rendeződnek a viszonyok.

– A futballistákkal világosan ismertetjük, hogy milyen elképzelések és lehetőségek mentén tudjuk a klubot működtetni – folytatta a vezető. – Vélhetően a megoldás nem mindenkinek tetszik majd, ám bízunk abban, hogy a keret nagy részét sikerül együtt tartani. A minap megbíztam id. Kasza Gábort, hogy sportszakmai ügyekben eljárjon. Mutatkozik esély arra, hogy a felnőtt csapat edzője is marad, akivel szemben (és ez vonatkozik az utánpótlásban dolgozó szakemberekre is) igyekszünk törleszteni az elmaradt javadalmazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!