Sport

2009.02.20. 21:08

Javuló játékkal a visszavágásban bízik a GYFKK

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 19. fordulójának mérkőzésén szombaton 18 órától a Tatabánya Carbonex KC együttesét fogadja a Gyöngyösi Főiskolai KK.

S. K.

Gyöngyösi Főiskolai KK (9.) – Tatabánya Carbonex KC (6.)
Gyöngyös, sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Dobrovits Cs., dr. Tájok P.
Idei első hazai tétmérkőzését játssza szombaton délután a Gyöngyösi FKK, amely a Csurgói KK elleni Magyar Kupa, majd bajnoki találkozóval kezdte a 2009-es évet. Az eredmények felemásra sikeredtek, hiszen Hímer Zoltánék azok után, hogy bejutottak az MK legjobb nyolc csapata közé, az elmúlt héten csak döntetlenre végeztek a somogyiakkal.

– Ha azt vesszük alapul, hogy a bajnoki tabellán a Tatabánya jelenleg nyolc ponttal előttünk jár, akkor kijelenthetjük, hogy talán valamelyest esélyesebb a vendéggárda – fogalmazott Éles József, a gyöngyösiek vezetőedzője. – Ezzel együtt nekünk feltett szándékuk, hogy itthon tartsuk a két pontot. A tavalyi évhez képest úgy érzem sokat léptünk előre, javuló formát mutat a csapat, a srácokon egyértelműen látszik az elszántság. A védekezésünk egyre stabilabb, a kapusaink is jó teljesítményt nyújtanak, az utóbbi időben a támadójátékunkkal voltak kisebb problémák. Az elszántság és a kellő alázat azonban átsegíthet bennünket a nehézségeken. Hazai pályán, lelkes szurkolóink támogatásával kivívhatjuk a hőn áhított győzelmet. A keretből mindenki egészséges, így a legerősebbnek vélt csapatot küldhetem pályára.

A két csapat őszi mérkőzésén nem mindennapi körülmények között maradtak alul az akkor még Jano Pál edző útmutatásai alapján készülő főiskolások. Tatabányán hiába vezetett már tíz góllal is a GYFKK, a házigazda remek hajrát produkált, és Lele Ákos utolsó másodpercben szerzett góljával, óriási bravúrt végrehajtva, otthon tartotta a pontokat (33:32) a Carbonex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!