Sport

2009.02.10. 18:52

Orlóczki Tibor: Eger magára hagyta a csapatot

– Nevetséges és egyben elszomorító – kesergett ma délután Orlóczki Tibor, az Egri FC NB III-as labdarúgó-csapatának edzője.

B. Cs.

Az Egri FC edzője egy hete még úgy látta, ha a leendő befektetőjelölt lesz az NB III-as klub új tulajdonosa, akkor ő nem kíván a megyeszékhelyi csapatnál dolgozni. [caption id="" align="alignright" width="350"] Orlóczki Tibor: – Nevetséges és egyben elszomorító a helyzet. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]A helyzet azóta változott, de nem jó irányba. A Szobonya Tamás képviselte csoport a várostól kért igénylések átütemezése miatt felfüggesztette tárgyalásait az önkormányzattal, amelynek nevében dr. Holló István, az EFC Kft. ügyvezetője kijelentette: tisztázni akarják a viszonyokat.

Ezt persze lehet, sőt kell is, csak egy valamit nem szabad(na) figyelmen kívül hagyni: attól függetlenül, hogy amatőr státuszban lévők labdarúgókról van szó, valaki(k) ígéretet tett(ek) a játékosoknak arra, hogy szolgálataikért cserébe pénzt kapnak. Mivel ez november óta nem történt meg, a magukat becsapottnak vélő futballisták szép lassan elszállingóznak a klubtól.

Ki, hol folytathatja?

Kasza Gábor (Mezőkövesd), Nagy József (Mezőkövesd, SBFC?), Kaknics László (Besenyőtelek), Makai Péter (Besenyőtelek), Bánka Balázs (Szőlőskert-Nagyréde), Kovács Csaba (SBFC), Csontos Róbert, Rácz Gergő (mindkettő Novaj-Ostoros), Csontos Mihály, Székely Krisztián (mindkettő Egerszalók), Bajzát Attila (Csepel), Reményi Roland (Sárisáp), Lehóczki Zsolt (Bélapátfalva), Malik Bálint (Verpelét), Kóczián Dávid (Heves).

A dr. Holló István által az ügyes-bajos teendőkkel megbízott vezető, id. Kasza Gábor rövid idő alatt belátta, hogy szinte képtelenség szponzort bevonni a klubhoz, így lemondott. A focisták nagyrésze már másik csapatnál edz, átigazolásukra vélhetően rövidesen megteszik a szükséges lépéséket a kérők.

– A játékosok maguk alatt vannak, a város magára hagyta a csapatot – tette hozzá a keddi edzésig még a csodában bízó Orlóczki Tibor. – Most már nincs se vezető, se edző, se játékos. Dolgoztam már pár helyen, de egy sem akadt, ahol olyan fejetlenség lenne, mint Egerben! Itt tartunk. A vég kezdeténél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!