Sport

2009.03.16. 06:27

Bendótól és Hímertől is megvált a Gyöngyösi Főiskolai KK

A sereghajtó, a forduló előtt még nyeretlen Győri ETO FKC vendégeként elszenvedett ötgólos vereség után Bendó Csabától és Hímer Zoltántól is megvált a Gyöngyösi Főiskolai KK kézilabda csapata.

Sike Károly

– Az első negyedórában úgy játszottunk, ahogy az elvárható, azt követően azonban – számomra érthetetlen módon – támadásban és védekezésben is visszaestünk – fogalmazott a Budapest Bank Férfi Liga 22. fordulójában, Győrben elszenvedett ötgólos vereség után Éles József, a Gyöngyösi FKK vezetőedzője. – Mi akkor tudunk igazán sikeresek lenni, ha csapatként működve mindenki hozzá tud tenni a játékhoz. Ezzel azonban többen is adósak maradtak. Négygólos vezetés birtokában teljesen kicsúszott a lábunk alól a talaj, s elindultunk egy olyan lejtőn, ami visszafordíthatatlannak bizonyult. Teljesen szétesett, motiválatlan társaság benyomását keltettük. A találkozó után úgy döntöttünk, hogy a jövőben Bendó Csaba és Hímer Zoltán játékára nem számítunk. Igyekszünk olyan játékosokból álló keretet kialakítani, akik fejlődni szeretnének, és igazán éhesek a sikerre.

Vura József, a hazaiak edzője érthető módon rendkívül boldog volt a találkozó után:
– Küzdöttünk, a szívünket is kitettük a pályára, és most talán az erőnket is jobban be tudtuk osztani – fogalmazott a szakember. – A fiatalok is megoldották a feladataikat, így a kulcsembereink mérkőzés közben pihenhettek is egy keveset. Ezúttal minden bejött.

A gyöngyösiek abszolút favoritként érkeztek a Rába-parti városba, ahol esélyeshez méltóan, magabiztosan kezdtek. Támadásban Michal Kopco tarthatatlan volt, és a Habuczki Tamás irányította védelem is jól állt a lábán. Az első tíz perc végéhez közeledve már négy góllal vezettek a főiskolások, akkor azonban némi hullámvölgy következett, s zsinórban lőtt gólokkal kiegyenlített a Győr.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Bendó Csaba Győrben játszott utoljára gyöngyösi színekben. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Az első játékrész második fele már egyértelműen a hazaiaké volt, feljavult az ETO védekezése, és támadásban is hatékonyabbá vált a vendéglátó. Fordulás után főként Michal Kopco és Marián Kleis játékának köszönhetően még fordított a Gyöngyös, de aztán ismét előjöttek a hibák, idegessé vált a vendégcsapat. Közben a győriek vérszemet kaptak, és lerohanásokból szerzett gólokkal növelték előnyüket. Győzelmük jogosságához nem férhet kétség.
Következik: Gyöngyösi FKK – Dunaferr, március 28., szombat, 18.00.

Szabó Kecskeméten, Perger a Fradiban
Az elmúlt hetekben sokáig a levegőben lógott néhány játékos sorsa, ám mostanra úgy tűnik, tisztábban látunk a klubot ért személyi változásokat illetően. Pont került a korábbi 86-szoros válogatott kapus, Perger Zsolt kálváriájára is, aki még az ősszel szenvedett bokatörést, s visszatérését február, március környékére jósolták. A rutinos hálóőr a több mint három hónapos kényszerpihenőt követően ismét játékra jelentkezett, de már nem Gyöngyösön.
– Közös megegyezéssel bontottam szerződést a GYFKK-val, a jövőben az NB I/B Keleti-csoportjának listavezetője, az FTC lesz a kenyéradóm. Új csapatommal szeretnék ismét az NB I-ben védeni – fogalmazott Perger, aki mindössze 9 alkalommal védte a gyöngyösiek kapuját.

Ugyancsak búcsút intett a főiskolásoknak Lencsés József, aki visszatért Nyíregyházára. A Gyöngyösön kapusként, majd kapusedzőként is foglalkoztatott hálóőr a jövőben az NB I/B Keleti-csoportjában a kiesés elől menekülő nyírségieknek igyekszik segíteni.
Szabó Péter szintén távozott a klubtól, ő az élvonalbeli Budapest Bank Kecskeméti KC együttesénél folytatja. Az egykori hatszoros válogatott átlövő információink szerint nem fogadta el a mátraaljai klubvezetők által, a balul sikerült mezőkövesdi mérkőzés után szorgalmazott fizetéscsökkentést, ezért döntött a távozás mellett. Szabó, aki korábban a Győr és a Szeged csapataiban is megfordult 2008 nyarán a PLER együttesétől érkezett a gyöngyösiekhez. A főiskolásoknál 18 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken összesen 98 gólt szerzett.

Nagy Tamás a győriek nyerőembere

Győri ETO FKC – Gyöngyösi Főiskolai KK 35:30 (15:14)

Győr, 300 néző. V.: Horváth P., Marton.

GYŐR: HERJECZKI – SZÉKELY 8, Németh G. 3, NAGY T. 12 (5), Horváth A. 1, BOGNÁR R. 5, SZÉLES 5. Cs.: Sarmon (kapus), Kányai, Becker, Petrovszki 1. Edző: Vura József.

GYÖNGYÖS: Kovács J. – Bendó 4, Szobol 5 (3), Habuczki 1, dr. Czina 2, KOPCO 7, KLEIS 6 (2). Cs.: Nagy L. (kapus), Hímer 1, Benis 2, Kiss I., Tarjányi, Nigrínyi 2. Edző: Éles József.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:4, 10. p.: 4:7, 27. p.: 14:12, 36. p.: 20:17, 48. p.: 28:24, 56. p.: 32:27.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 6/5.

Győr, 300 néző. V.: Horváth P., Marton.

GYŐR: HERJECZKI – SZÉKELY 8, Németh G. 3, NAGY T. 12 (5), Horváth A. 1, BOGNÁR R. 5, SZÉLES 5. Cs.: Sarmon (kapus), Kányai, Becker, Petrovszki 1. Edző: Vura József.

GYÖNGYÖS: Kovács J. – Bendó 4, Szobol 5 (3), Habuczki 1, dr. Czina 2, KOPCO 7, KLEIS 6 (2). Cs.: Nagy L. (kapus), Hímer 1, Benis 2, Kiss I., Tarjányi, Nigrínyi 2. Edző: Éles József.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:4, 10. p.: 4:7, 27. p.: 14:12, 36. p.: 20:17, 48. p.: 28:24, 56. p.: 32:27.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 6/5. Bendó Csaba Győrben játszott utoljára gyöngyösi színekben. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!