Sport

2009.05.23. 11:28

A Gyöngyösieknek nyerniük kell a Csurgó ellen

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9–12. helyért zajló rájátszásában a hétvégén a 5. forduló mérkőzéseit rendezik.

S. K.

Gyöngyösi Főiskolai KK (11.) – Csurgói KK (9.)
Gyöngyös, sportcsarnok, szombat, 19.00. V.: Dobrovits Cs., dr. Tájok P.
Hatalmas izgalmak közepette, késhegyre menő küzdelem alakult ki a még bentmaradást érő 10. helyért az élvonalban. Két fordulóval a zárás előtt a csoportban a Csurgó, a Kecskemét és a Gyöngyösi Főiskolai KK is 8–8 ponttal rendelkezik. A négyes fennmaradó tagja, a Százhalombattai KE, múlt heti vereségével minden reményét elveszítette az NB I-es tagság megőrzésére.

– A hátralévő két mérkőzésen három pontot kell szerezni, ami a biztos bentmaradást jelentené a csapatnak – fogalmazta meg a célkitűzést Éles József, a gyöngyösiek edzője. – Miután mi mindkét találkozónkat hazai környezetben játsszuk, én feltétlen négy pontot várok a srácoktól. Az utóbbi mérkőzések tapasztalatai alapján saját közönségünk előtt rendszerint jól megy a játék, ezt szeretnénk az utolsó két összecsapásra is átmenteni.

Információink szerint újabb sérültje nincs a csapatnak, így a mátraaljaiak teljes kerettel várják a Csurgót. A két csapat legutóbbi mérkőzésén vendégként tizenkét góllal kapott ki a GYFKK.

– A nagy akarat és a kellő alázat elengedhetetlen – folytatta mondandóját Éles József. – A jó passzban lévő Somogy megyeiek ellen a kemény védekezés, a jó kapusteljesítmény és precíz támadójáték együttesen vezethet sikerre. Ha valamelyik nem működik, nagyon nehéz dolgunk lesz. Elszántan készültünk a héten is, igyekszünk itthon tartani a rendkívül fontos pontokat, s ezzel újabb nagy lépést tennénk élvonalbeli tagságunk megőrzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!